Annons:

Norwegian noterar högsta biljettförsäljningen sedan pandemins inledning

Flygbolaget Norwegian Air Shuttle noterade en ökning av passagerartrafiken (RPK) med 124 procent i juli 2021, jämfört med samma period året innan, framgår av ett pressmeddelande.

Intäkten per passagerarkilometer, mätt som ASK, var 0,58 norska kronor (0,90) i månaden, vilket är en minskning med 35 procent på årsbasis.

Norwegians inkomst per tillgänglig säteskilometer (RASK) var 0,43 norska kronor, en minskning med 29 procent jämfört med i juli förra året.

Kapaciteten (ASK) ökade med 104 procent under perioden, jämfört med samma månad föregående år och fyllnadsgraden var 74,4 procent, en ökning med 7 procentenheter på årsbasis.

Förbättringarna drivs av lättade reserestriktioner och karantänsregler, och en större andel av befolkningen har vaccinerats.

”I juli såg vi det högsta antalet biljettbeställningar sedan samhällsnedstängningarna i mars förra året. Kunderna har varit medvetna om att reseupplevelsen är något annorlunda, och de har varit väl förberedda för regler och krav för både in- och utresa”, konstaterar vd Geir Karlsen.

Kommentarer är stängda.