Annons:

Norwegian storsatsar för en comeback på Arlanda

Som en förberedelse inför sommarsäsongen påbörjar nu Norwegian rekryteringen av runt 270 kabinpersonal, som ska vara baserade på Stockholm-Arlanda. Från och med i april 2022 går de nyanställda ombord i Stockholm och blir därmed den första flygande personalen baserade i Sverige som Norwegian haft sedan pandemin startade 2020, enligt ett pressmeddelande. Därmed öppnar Norwegian sin bas för kabinpersonal igen på Arlanda.

– Vi är mycket glada över att nu vara tillbaka på Arlanda och kan öppna vår bas för kabinpersonal. Trots den ökande smittspridning de senaste månaderna ser vi positivt på den kommande sommarsäsongen och har därför byggt upp vårt linjenät från Arlanda med 54 direktdestinationer inför säsongen. Arlanda är en av våra viktigaste flygplatser, och med 270 nya ansikten på Arlanda så är det med glädje vi kan konstatera att Norwegian nu på allvar är tillbaka i Sverige igen, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian i ett pressmeddelande.

Intresset har varit stort för en anställning som kabinpersonal. Totalt har Norwegian tagit emot drygt 1 500 ansökningar. De nyanställda börjar sitt arbete i mars 2022 och startar sina flygningar i april.

Sedan i juni 2021 har anställningstakten varit hög inom Norwegian. Det senaste halvåret har företaget öppnat baser i Köpenhamn, Helsingfors, Stavanger, Bergen och Trondheim.

I januari flyger Norwegian till 15 destinationer från Stockholm-Arlanda, inklusive tre inrikesdestinationer: Umeå, Luleå och Kiruna.

Kommentarer är stängda.