Annons:

Annons:

Norwegian-strejk att vänta i höst

Två franska fackföreningar har varslat om att ta ut Norwegians kabinpersonal i Paris i strejk i höst, rapporterar E24.

Strejkvarslet, som har meddelats av fackföreningarna UNAC och SNPNC, berör de 130 kabinanställda som det norska lågprisbolaget har i Frankrike, varav de flesta är stationerade på Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris.
Fackföreningarna kommer att be de anställda gå ut i strejk i flera dagar under perioden 14 oktober till 5 januari. Det ska dock inte vara klarlagt hur många dagar det handlar om. De båda föreningarna menar att de vill förbättra de anställdas ställning och att ”arbetsvillkoren och lönenivån är alarmerande”.

Enligt fackföreningen har minst 80 procent av de kabinanställda i nuläget en månadslön på 1.500 euro, motsvarande 16.300 kronor, efter skatt. Samtidigt finns det också de som tjänar betydligt mer – ett fåtal i personalen ska tjäna ända upp till 4.000 euro, motsvarande 43.500 kronor.

De båda parterna ska ha förhandlat om nya lönevillkor under sommaren. Enligt Norwegian ska bolaget ha erbjudit en löneförhöjning, men det var inte tillräckligt enligt fackföreningarna som därför varslar om strejk.

2 kommentarer

  1. Subscriber User: Blir detta vad som bryter ryggraden på DY? Svara
  2. DarioCoild: Подойдёт к такому домофон? Трубка УКП-66 Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Sales and Marketing Director International till Viking Line
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2019
Sheraton söker Account Manager MICE
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2019
Sheraton söker Director of Sales
Sista ansökningsdag:
23 oktober 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019