Annons:

Norwegian-vd:n ser positiv trend: Bokningarna ökar

Norwegians vd Geir Karlsen är försiktigt optimistisk om utsikterna på flygbolagets nyckelmarknader. Det skriver han i samband med delårsrapporten.

”Framtida bokningar fortsätter att öka som ett svar mot de allt mer lättade reserestriktionerna och utrullningen av vaccinationsprogram internationellt. Vi förväntar oss att denna trend fortsätter de resterande månaderna under 2021 och in i 2022.”

Norwegian upprepar att cirka 50 kortdistansflygplan ska vara i drift under 2021 för att nästa år öka till cirka 70.

Det krisdrabbade norska flygbolaget Norwegian redovisar en kraftigt reducerad omsättning årets första sex månader jämfört med motsvarande period i fjol, då coronapandemin slog till med full kraft.

Samtidigt har bolaget vänt miljardförlust till plus efter rekonstruktionen. Resultat efter skatt landade på 1,59 miljarder, en förbättring från fjolårets förlust på 5,43 miljarder.

Norwegian hade i det andra kvartalet skurit ner sin flotta till 51 flygplan, varav 32 var i drift på grund av reserestriktioner i och med pandemin.

”Halvårsrapporten markerar en tydlig förbättring av både den finansiella situationen, på grund av lägre driftkostnader och framgångsrika slutförandet av rekonstruktionsprocessen, och den gradvisa ökningen av vår verksamhet som svar på en ökad efterfrågan från passagerare”, skriver vd Geir Karlsen.

Första halvåret

Omsättning: 591 mln nok
2020: 7 138 mln nok

Justerat rörelseresultat: –2 438 mln nok
2020:–3 929 mln nokNorwegian januari-juniwww.norwegian.com

En kommentar

  1. AVJ: Med det resultatet har de kanske pengar att betala tillbaka för inställda flyg. Kanske även anställa personal som kollar AI datorena så man slipper byte i luften när anslutningen går före man landar. CPH-EDI 16 Sep