Annons:

Norwegians vinst andra kvartalet: 1,2 miljarder

Fem miljoner passagerare flög med Norwegian under andra kvartalet 2022, en kraftig ökning från tidigare. Siffrorna är påverkade av ökad efterfrågan på flygresor men även av högre bränslepriser, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget har anpassat kapaciteten under en intensiv sommarsäsong och har haft en bra sommar operationellt, trots kapacitetsutmaningar på många flygplatser i Europa. Norwegian genomförde nästan alla planerade flygningar enligt plan.

Resultat före skatt (EBT) för andra kvartalet uppgick till 1 248 MNOK, påverkat av både återinförande av förskottsbetalning i samband med köp av flygplan och höga bränslekostnader under kvartalet. Kassaflöde och likvida medel på 7,5 miljarder NOK är oförändrat från förra kvartalet. Vid slutet av kvartalet hade bolaget en flotta på 65 flygplan.

– Det här kvartalet visar vår förmåga att snabbt kunna anpassa verksamheten till en ökad efterfrågan. Norwegian-anställdas engagemang för att leverera bra kundupplevelser är helt avgörande för resultatet. Jag är särskilt glad över att vi ligger i topp på regularitet. Det råder fortfarande utmaningar för flygbranschen, med kapacitetsutmaningar på flera flygplatser runt om i Europa och vi har haft en strejk bland flygtekniker i Norge, säger Geir Karlsen, koncernchef på Norwegian i ett pressmeddelande.

Under andra kvartalet 2022, hade Norwegian 5 miljoner passagerare, en ökning från 400 000 för samma period förra året och 2,2 miljoner under förra kvartalet. Kapaciteten (ASK) var på 7,6 miljarder passagerarkilometer medan passagerartrafiken (RPK) var på 6,2 miljarder passagerarkilometer. Kabinfaktorn ökade till 81,2 procent, en ökning från 57,4 procent för samma period föregående år och 76,9 procent under förra kvartalet.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024