Annons:

Rapport: Norwegian-konkurs kostar långivare 61 miljarder

Om Norwegian går i konkurs kommer flygbolagets kreditgivare att förlora 5,98 miljarder euro, motsvarande 61 miljarder svenska kronor. Det bedömer revisionsjätten Deloitte i en rapport som i veckan lades fram för en irländsk domstol, skriver Irish Times och norska E24.

Domaren ansåg att ett Norwegian i drift är mer värt än att bli likviderat och gav konkursskydd till bolagets irländska dotterbolag fram till den 7 december då ärendet ska upp i domstol igen, skriver E24.

5 kommentarer

  1. eatingfromhome: kreditgivarna får väl sälja inkromet...så att de ska förlora allt är nog en sanning med modifikation...
  2. Sture Lur: Som om det skulle vara synd om kreditgivarna?Snyft.Dom visste mycket väl vad de gav sig in på.Att det var(är) ett högriskprojekt utan balans och säkerhet.Rysk roulette med två kulor i loppet.Om inte så har dom ju bara agerat naivt,amatörmässigt och rent korkat.Det kostar att inte göra sin hemläxa.
  3. AndersH: Njae, nära hälften av krediterna (28 miljarder) är garanterade av Amerikanska exportkreditgarantier, vilka skulle betalas ut vid konkurs. Innehavare av dessa garantier skulle sannolikt föredra konkurs framför skuldnedskrivning i en rekonstruktion...
  4. Thomas: Blir det mindre förlust om de säg förlorar 70 miljarder? Bolaget drar ju på sig flera nya hundratals miljoner varje månad. Hur kan en revisions firma resonera så? Verkar vara åt planekonomi hållet.
  5. Theresa: Tycker att NORWEGIAN har inte respekterar kunderna som har varit trogna med bolaget!
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024