Annons:

Annons:

Uppgifter: Norwegian kapar långlinjerna från Skandinavien

Elva linjer till USA från Skandinavien försvinner. Norwegian genomför nu en drastisk bantning av långlinjetrafiken till USA kommande vintersäsong, skriver Flygtorget.

Det är den norska sajten E24 som gått igenom de linjer som redan nu ligger ute till bokning och gjort en preliminär sammanställning av de förändringar som nu går att se.
– Vinterprogrammet 2019/2020 är ännu inte färdigt, vi måste få återkomma med detaljer när hela programmet är färdigt, säger Lasse Sandaker-Nielsen, informationsdirektör i Norwegian till sajten.
I översikten som E24 gjort av den kommande långlinjetrafiken blir det tydliga neddragningar i Skandinavien:
Stockholm: Tre av fyra linjer försvinner när Los Angeles, New York och San Francisco/Oakland stoppas medan Fort Lauderdale ligger kvar.
Oslo: New York och Fort Lauderdale blir kvar medan Los Angeles, Oakland/San Francisco och Orlando försvinner.
Köpenhamn: Alla fem USA-linjer försvinner, Los Angeles, Oakland/San Francisco, New York, Fort Lauderdale och Orlando försvinner.
Om det här är ett trafikprogram som står sig innebär det att Norwegian den kommande vintersäsongen helt överger trafiken från Skandinavien till Kalifornien och i princip ger SAS ensamrätt på flygningarna till New York.
Men nedskärningarna, som nu dessa på USA-rutterna, är ännu inte officiellt bekräftade.

Enligt Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson är flygbolagets vinterprogram inte färdigt än och det är därför det inte går att boka resorna.

– Programmet är under översyn och blir klart om några veckor.

Innebär det att era USA-linjer förblir intakta?

– Några förändringar blir det väl alltid, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.