Annons:

Premium

Europa lockar 9 av 10 svenskar i sommar

När Momondo tar tempen på svenskarnas sommarplaner framgår det tydligt att vi föredrar mer närliggande resmål.

I sommar rankas en solig semester i Sydeuropa högst av svenska resenärer. I motsats till förra årets topplista, som enbart innefattade fem europeiska destinationer, hittas nio av årets tio mest sökta flygdestinationerna inom kontinenten.

I rapporten Check-in: Sommaren 2024 – som är baserad på en analys av sökningar gjorda på momondo.se och tillhörande sajter mellan 1 november 2023 och 15 mars 2024, för avresa mellan 15 juni och 15 september 2024 – är Spanien klar favorit. Fyra av hotell- och resesöksajtens topp tio resmål utomlands är Alicante (plats 2), Málaga (plats 3), Palma de Mallorca (plats 5) och Barcelona (plats 6).

Totalt sett längtar vi därefter till Turkiet. Tre av topp 10-resmålen är turkiska: Antalya (plats 7), Ankara (plats 8) samt Istanbul (plats 9).

Resmålet till vilket intresset ökar mest är dock Kroatien. Flygsökningarna till Split (plats 4) har ökat med nära 40 procent jämfört med 2023.

På plats tio hittas Nice i södra Frankrike.

Förstaplatsen bland destinationerna med flest flygsökningar knips emellertid av Bangkok i Thailand, den enda långdistansdestinationen på topp 10-listan.

På nytt jobb