Annons:

AMF köper 19 procent av Parks and Resorts – ska finansiera Gröna Lunds utbyggnad

Den kommande utbyggnaden av Gröna Lund som inleds 2024 kommer att skapa ett 20 procent större tivoliområde. Genom detta kommer besökare erbjudas en ännu mer storartad tivoliupplevelse. Som en del av finansieringen av denna utveckling och för att möjliggöra fortsatt tillväxt i samtliga av koncernens parker välkomnar koncernen nu AMF som delägare i Parks and Resorts. AMF kommer att vara investerade genom både stamaktier och preferensaktier, vilket ger dem en ägarandel på cirka 19 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Prislappen är hemlig.

– Johan Tidstrand, Helena Tidstrand och jag är långsiktiga ägare med ett stort personligt engagemang. Visionen är att skapa världens bästa parker som vi kan lämna över till kommande generationer.Vår strävan är att erbjuda den bästa tänkbara parkupplevelsen och vi har en uttalad ambition att kontinuerligt bidra till den ständigt växande besöksnäringen för att skapa jobb och tillväxt för hela landet. Därför är vi glada över att AMF delar den ambitionen med oss, och vi ser fram emot vår gemensamma resa att fortsätta utveckla hela koncernen. Vi är övertygade om att AMF:s engagemang och resurser kommer att bidra till att förverkliga vår vision, säger Mattias Banker, styrelseordförande och en av ägarna till Parks and Resorts.

Gröna Lunds vd Jan Eriksson

– Vi har följt Parks and Resorts och bidragit med finansiering sedan vår investering i preferensaktier i samband med utmaningarna kopplade till pandemin 2020. Vi har imponerats av bolagets ambition och tydliga potential att fortsätta växa och utvecklas. Parks and Resorts har en viktig position inom den svenska besöksnäringen och vi ser fram emot möjligheten att vara med på deras fortsatta tillväxtresa, säger Anders Oscarsson, Aktiechef och Ägaransvarig AMF. 

Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål såsom Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Bolaget omsätter runt 1.6 miljarder kronor per år och anläggningarna välkomnar nästan tre miljoner gäster årligen.

AMF:s investering görs genom en nyemission av stamaktier, som motsvarar en ägarandel om cirka 19 procent. Återstående preferensaktier som AMF investerade i 2020 finns kvar.

Kommentarer är stängda.