Annons:

Annons:

ANALYS: Flygbranschen har blivit ett Jurassic Park

I det Jurassic Park som flygbranschen har förvandlats till gäller ”den enes död, den andres bröd”. Som vi alla vet heter de två stora dinosaurierna här i Norden Norwegian och SAS. Även om ägarna till SAS utfordrar bolaget med många miljarder är nog det som behövs för att säkra SAS överlevnad att Norwegian faller död ner. Att få sätta tänderna i den döda kroppens gamla passagerarströmmar skulle vara vad som behövs för att ge ett avmagrat SAS nytt liv, skriver Mats Nyblom i en analys.

 Just nu ser det ut som att bakslaget för SAS är något mindre illa än det för Norwegian. SAS backar enligt uppgift cirka 75 procent medan Norwegian ligger tunga dryga 90 procent back. Norwegian har också gått ut med att man antagligen kommer behöva mer pengar redan innan året är slut. Kommer man få det? Det vet vi inte, men ingen händelse skulle vara mer positiv för SAS än att Norwegian lägger sig med benen i vädret.

Tyvärr inga goda nyheter för oss som inte har en ägarrelation till SAS utan endast en kundrelation. Utan konkurrens försvinner den prispress som konkurrensen SAS-Norwegian har inneburit på många inrikes- och utrikeslinjer i Skandinavien. Det betyder att SAS kan sätta priser där man som resenär endast har tåg eller bil som alternativa resmöjligheter. Det betyder att priserna kommer att gå upp. Rejält. Då skull tyrannosaurus-SAS kunna börja äta sig fet.

Men affärsvärlden och naturen är skoningslösa platser för den som inte är anpassningsbar. Finns det mat och näring någonstans flockas snabbt rivaler om bytet. Faller Norwegian död ner finns flygplanen kvar. Så frågan är: Hinner SAS äta sig fet? I skyn seglar redan några gamar och bevakar det vacklande Norwegian. Ryanair är väl den största och vid god vigör med välfylld kassa. Är gamarna snabba och får i sig det mesta av kadavret blir det kanske inte mycket kvar till SAS ändå.

Den bördiga resemarknadssavannen har blivit en torr spököken. Tills regnet kommer gäller: ”att äta eller ätas”. Men när kommer regnet och hur mycket kommer? Aldrig har väl den slitna klyschan: ”Den som lever får se” känts mer relevant.

En kommentar

  1. Håkan Jonstedt: Nja. Om Norwegian skulle konka och slottarna blir tomma skulle bolag som easyjet gläderligen ta dom slottarna och då får troligtvis SAS det ännu svårare. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.