Annons:

Bar Central tar över Folkbaren och skapar ny nöjesscen

Bar Central tar över klassiska Folkbaren på Hornsgatan på Södermalm. Restaurangen är tänkt att öppna under hösten 2023. Text: Janne Sundling

Bar Central  fick lämna resturanglokalerna på Birger Jarlsgatan i Stockholm i december förra året eftersom fastighetsägaren ska bygga kontorslokaler.

Sedan dess har Robert Rudinski och kollegan Kim Choukri letat lokaler, nu tar man över Folkbaren på Hornsgatan. 

Lokalerna i de anrika lokalerna ligger över två plan med en bar på nedre plan och en restaurangdel på övre plan med en yta om 185 kvm. Det blir cirka 100 matplatser och plats för 50 barsittare. På uteserveringen blir det 40 platser.

–  Nu ska det bli en Bar Central-lokal. Vi måste få in vår identitet i lokalerna med våra färger och våra möbler, säger Robert Rudinski till Fastighetsvärlden.

Han tror att de kan öppna någon gång i oktober.  

– Det är ju en gammal kultlokal. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Söder. Hornsgatan och Mariatorget är hemma för mig – jag växte upp i området.

Ett plus till de nysignade lokalerna är att när grannen Folkoperan inte har evenemang kan Bar Central använda sig av deras lokaler.

– Vi kommer få låna deras foajé med plats för 200 personer och deras stora konsertlokal som är nyrenoverad och som har plats för 550 personer. Det blir inga små klubbspelningar, men heller inga stora grejer, utan medelstora konserter framöver.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024