Annons:

Annons:

Bilden i sociala medier som retar Ryanairs kunder

Ett foto på flygpersonal som tvingas sova på golvet har orsakat en storm mot Ryanair i sociala medier. Bilden påstås visa hur bolagets personal tvingades övernatta i lördags sedan en storm stoppat deras planerade flygning, skriver Expressen.

En storm över Portugal ledde till att en rad flygningar dit fick ställas in. Delar av Ryanairs portugisiska flygpersonal blev strandsatta på flygplatsen på Malaga på lördagskvällen (tillsammans med flera hundra passagerare).

Men Ryanair lyckades inte hitta några hotellrum till sina 24 anställda som fastnat på flygplatsen. Bolaget hävdar att alla hotell var fullbokade då veckoslutet var en nationell helg i Spanien.

Därför tvingades de 24 övernatta i flygbolagets personalrum på flygplatsen.

I ett uttalande antyder Ryanair på bilden skulle vara iscensatt och hävdar att ingen personal sov på golvet. ”Personalen tillbringade en kort tid i rummet innan de flyttades till vip-loungen” uppger man.

Men den portugisiske facklige ledaren Fernando Gandra säger att Ryanairs kontor i Dublin kontaktades sent på lördagskvällen angående övernattning för personalen och att bilden visar vad flygbolaget hade att erbjuda. Om bilden skulle vara iscensatt spelar ingen roll, menar han.

Gandra tillägger att också 800 Ryanairresenärer fick tillbringa natten på flygplatsen utan vettiga sovplatser.

– Ryanair är undantaget, inte regeln, säger han till Irish Times och påpekar att alla andra flygbolag behandlade såväl sin personal som sina passagerare på ett korrekt sätt.

2 kommentarer

  1. Jarl Pettersson, ex Thomas Cook Airlines Scandinavia: Jag förstår inte varför Ryanairs crew valde att (försöka) sova på golvet i något crewrum på flygplatsen i AGP?. Dom hade ju divertat dit pga vädret på deras dest. i Portugal, och skulle avvakta väderförbättring på deras resp. destinationer. Deras flyggplan fanns ju på marken i AGP. Som aktiv crew (som jag var innan jag gick i pension) skulle jag och min besättning ha övernattat i flygplanet. Att passagerarna inte kunde få göra det är ju förståligt. Men varför kunde inte crew få göra det?
  2. Andreas K: Som den facklige leadren Gandra sa: "Om bilden skulle vara iscensatt spelar ingen roll," Kanske onödigt av TN att sprida bilden, SKRIVA kan man oavsett.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.