Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Här är nya Scandic Landvetter

13 januari, 2020 markerar dagen då Scandics nya hotell på Göteborg Landvetter Airport påbörjar sin försäljning, offentliggör hotellets namn och visar upp dess kittlande design. Hotellet som kommer att heta Scandic Landvetter, huserar med sina 223 rum och en design som för tankarna till västkustens skärgård, ett fotsteg in i terminalen på Göteborg Landvetter Airport. Hotellet kommer att öppna 31 maj 2021, enligt ett pressmeddelande.

Scandic Landvetter är Scandics Sveriges andra flygplatshotell, beläget i direkt anslutning till den stora passagerarterminalen i hjärtat av flygplatsområdet som under flera år har genomgått stora moderniseringar. Hotellet som är ritat av Wingårdhs Arkitekter utmärker sig genom sin fasad och undertak med abstrakta flaggor inspirerade från hela världen. Den välkomnande atmosfären återfinns i hotellet där flexibla mötesplatser med hybridmötet i fokus möter en lobby och hotellrum i moderna och lugna Nordiska färger.

– Det gläder mig att Scandic nu har två hotell i nära anslutning till Sveriges största flygplatser, vilket gynnar både nya och återkommande gäster. Scandic Landvetter stärker vår position i regionen och när besöksnäringen på sikt återhämtar sig, står vi i framkant med moderna hotell på strategiska positioner som bidrar till svensk tillväxt, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige enligt ett pressmeddelande.

Förutom att möta nya och gamla reskamrater, kommer såväl göteborgare som långväga gäster checka in på Scandic Landvetter för att mötas och skapa nya minnen. Relaxavdelningen på sjätte våningen, med utsikt över start- och landningsbana, kommer att bli ett givet stopp på resan, precis som ett besök i restaurangen där comfort food med svensk anknytning samspelar med vitaminrika och energifyllda frukostar och luncher.

– Vi är glada över att hotell Scandic Landvetter öppnar på flygplatsen och det passar väl in i vårt syfte om att möjliggöra för människor att mötas. Med det nya hotellet fördubblas antalet rum för resenärer och besökare och för oss bidrar det till vår ambition om att utveckla flygplatsen inför framtiden, säger Anna Strömwall, Flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

Scandic Landvetter välkomnar de första gästerna den 31 maj 2021. Av hotellets 223 rum finns 80 familjerum och hotellet har genomgått Scandics globalt erkända tillgänglighetsstandard om 159 punkter och totalt finns 23 tillgänglighetsanpassade rum. Scandic Landvetter kommer under våren 2022 att genomgå prövning för att bli Svanenmärkt, Nordens officiella miljöcertifiering.

Scandic har sedan tidigare utsett Lina Lilja till tillförordnad hotelldirektör för öppningsfasen av Scandic Landvetter. Lina är idag hotelldirektör på Scandic Mölndal där hon har varit verksam i närmare fyra år.

– Jag ser med stor spänning fram emot att få visa upp Scandic Landvetter till världens resenärer. Hotellet, med sin fantastiska design och läge, erbjuder en god natts sömn, möjlighet till effektiva möten, chansen till att samla energi inför resan ut i världen eller bara varva ned efter en fullspäckad arbetsdag, säger Lina Lilja, tillförordnad hotelldirektör på Scandic Landvetter i ett pressmeddelande.

3 kommentarer

  1. Anonym: Läcker vy från poolen.
  2. Carina: Wow, först Arlanda och sen Landvetter, bravo Scandic, kul! Hoppas att det verkligen vänder något till hösten så jag får möjlighet att testa dessa två, ser fram mot det.
  3. Scandic love: Scandic är kung! De andra Choice, Elite, Ligula och Radisson spelar långt efter och kommer förlora mer och mer.
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.