Annons:

Björn- och vargturism kan vinna Grand Travel Awards Ekoturismpris

Vargas Vildmarkslodge, Skogens Konung och Larsbogård i Hälsingland är de tre företag som nominerats till Grand Travel Awards Ekoturismpris  2008. Priset delas ut torsdagen den 12 februari på resebranschgalan på Grand Hôtel.

Varje år utser Svenska Ekoturismföreningen tillsammans med branschtidningen Travel News vinnaren av Grand Travel Awards Ekoturismpris. I år nomineras följande tre arrangörer till den prestigefyllda utmärkelsen:
Vargas Vildmarkslodge i Hälsingland för sitt tålmodiga arbete med att utveckla svensk björnturism med kvalitet, finess och gott värdskap för både svenska och utländska besökare. Företaget har nominerats av flera resenärer, utländska reseagenter och företrädare för besöksnäringen i Hälsingland.
Skogens Konung från Västmanland för sitt framgångsrika och uppmärksammade arbete med att göra karismatiska och bokningsbara upplevelser av stolta älgar, ylande vargar och flera andra av skogens väsen. Företaget har nominerats av flera resenärer.
Larsbogård i Hälsingland för sitt varma och familjära värdskap som under de senaste åren lockat många engelska barnfamiljer till de djupa Hälsingeskogarna. Traditionella svenska vinteräventyr som slädturer, vinterfiske och snögubbar har gjort att företaget har nominerats av flera resenärer och utländska reseagenter.
Förutom ära och uppmärksamhet premieras pristagaren med ett stipendium på 10 000 kronor från Sveriges största markägare Sveaskog. Stipendiet är en del i samarbetet mellan Sveaskog och Ekoturismföreningen med syftet att stimulera fram fler och skickligare naturturismföretagare.
Liksom tidigare år har alla nominerade kandidater till priset hämtats från Naturens Bästa – kvalitetsmärkningen som samlar allt fler av Sveriges främsta naturresearrangörer och deras finaste arrangemang.
grandtravelaward.se

Kommentarer är stängda.