Annons:

Annons:

Corona-effekten: nu finns det direktiv för affärsresandet

Varje kvartal mäter och analyserar Nordic Bench affärsresandet i Norden. Rapporten för årets tre första månader kan sammanfattas med ett ord: nattsvart. 

Det generella indexet är ner 54 punkter, att jämföra med finanskrisen 2009 som var ner 15 punkter. Dock tror marknaden på en svag återväxt under andra halvåret 2020. 

Men någon resfest lär det inte bli. En stor del av bolagen hävdar att de inte behöver resa på 4,5 månader och ändå ha grepp om sin marknad. 

Men det finns ett ljus i mörkret och det är videomöten. Den siffran är upp 72 procent. 

Corona har också lett till att företagen skaffat sig direktiv för sitt resande. Förra året var den siffran 13 procent. Idag är siffran 63 procent. 

”Det ser mörkt ut, men vi vet av erfarenhet att efterfrågeindex är mycket nulägesbaserade och kan ändras snabbt om situationen ändras. Våra kvartalsmätningar har nog aldrig varit viktigare i syfte att följa upp utvecklingen, säger Jan Borg VVD på Nordic Bench.”

Hela rapporten hittar du här.

2 kommentarer

  1. TravelingBob: "Det finns ett ljus i mörkret; videomöten upp 72%"... Det ljuset vill jag gärna släcka!
  2. Anders Ivarsson: Om videomöten är ljuset i mörkret?? Konstigt att uttrycka sig på det viset i detta forum, ska det bli framtiden så blir det en kallare värld, hoppas som det också står att detvänder snabbt när läget förbättras
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.