Annons:

Annons:

Covidbevis införs 1 juli: Så funkar det

Från den 1 juli kan alla som vaccinerat sig mot covid-19 få det så kallade Covidbeviset till sin digitala brevlåda. Tanken med covidbeviset är att underlätta resor inom EU. Det skriver Kivra i ett pressmeddelande. Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, uppmanar alla att skaffa digitala brevlådor.

– Eftersom Covidbevis från E-hälsomyndigheten snart lanseras vill vi slå ett slag för digitala brevlådor. De gör det möjligt för alla med e-legitimation att ta emot sin post från myndigheter digitalt i stället för på papper. Ett covidbevis kan på ett enkelt och säkert sätt lagras i den digitala brevlådan, säger Anna Ågren, leveransledare för Digital post och e-handel på DIGG.

Från den 1 juli ska man kunna hämta ett vaccinationsbevis på webbsidan covidbevis.se. 

Covidbeviset i sig består av en QR-kod och innehåller personalia som ditt namn, födelsedatum, utfärdandedatum och information om när du vaccinerades mot covid-19.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.