Annons:

Danska och svenska staten ställer ut kreditram till SAS: ”Tacksamma”

Den svenska och danska staten ställer ut en låneram på vardera 1,5 miljarder kronor till flygbolaget SAS. Låneramen kan utnyttjas till och med den 31 december och återbetalning måste ske senast årsskiftet 2026–2027, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

”Vi är glada över att kreditramen nu är på plats och tacksamma för stödet från våra huvudägare. Faciliteterna är till för att skapa en likviditetsbuffert och kompletterar pågående aktiviteter med kostnadsbesparingar och andra likviditetsstärkande åtgärder”, säger Magnus Örnberg, finansdirektör hos SAS , i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Terje: Det svarta hålet - SAS - som gör allt för att stärka sin egen direktförsäljning på bekostnad av resebyrå och onlineförsäljning. Allt för att snabba på processen att lugga av kunderna pengar som inte återbetalas enligt EU direktiv när branschen har det tufft, då går det bra att räntefritt låna pengar från resebyråer och OTAs också, helt på egentillverkade villkor. SAS och deras huvudägare ska skämmas för hur man kan elda upp skattepengar på det sätt man gör utan att alls ta ansvar för hur man hanterar kunders-, och samarbetspartners pengar.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024