Annons:

Destination Gotland – ”Stanna hemma i påsk”

Antalet bokningar under påskhelgen har redan minskat dramatiskt som ett resultat av tidigare åtgärder. Men bolaget vill nu nå ut med att de avråder från alla ickenödvändiga resor med deras färjor. Ytterligare åtgärder införs nu med anledning av coronaviruset.

Från och med 1 april ska trafiken koncentreras till den så kallade bastrafiken, vilket de flesta dagar innebär två dagliga avgångar till och från Nynäshamn och en daglig avgång till och från Oskarshamn, med ordinarie avgångs- och ankomsttider. Antalet bokningsbara sittplatser ombord kommer att begränsas för att säkerställa större avstånd mellan passagerare. Mindre än hälften av passagerarkapaciteten kommer att vara tillgänglig på samtliga avgångar för att minimera smittorisk för personal och passagerare, meddelar Destination Gotland.

Sedan tidigare har de tagit bort av- och ombokningsavgifter och implementerat nya rutiner för att minska smittspridning ombord och i terminalerna för att värna om resenärer och personal. Beslut kring bolagets beredskapsplaner har fattats efter samverkan med Länsstyrelsen Gotlands län och Region Gotland.   ”Vårt vackra Gotland finns kvar för en resa längre fram i tiden”, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Jihn: Ställ in era avgångar då!!
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024