Annons:

Annons:

First Hotel ansöker om rekonstruktion för krisande hotell

First Hotels tre hotell i Västernorrland är under företagsrekonstruktion. – Det är något vi gjort för att vi behöver lite tid för att få hjulen att snurra igen, säger Johan Appelgren, Sverigechef på First Hotel till SVT.

Hotellkedjan har ansökt om företagsrekonstruktion för Statt i Örnsköldsvik, Stadt i Härnösand och Strand hotell i Sundsvall rapporterar SVT.

Företagsrekonstruktion beviljas av domstol till företag som har ekonomiska problem, men som på sikt anses ha möjlighet att överleva.

– Vi ansökte om företagsrekonstruktion för att rädda hotellen och arbetstillfällen, säger Johan Appelgren, Sverigechef på First Hotel till SVT.

Utmaningar

Han förklarar att coronapandemin slagit hårt mot hotellbranschen och det var därför hotellkoncernen valde att stänga sina hotell i Örnsköldsvik och Härnösand bland annat.

Men är det bara coronapandemin, ni redovisade miljonförluster för alla tre hotellen 2018?

– Vi har haft våra utmaningar, men det vände uppåt i år. Vi slog budget både januari och februari. Speciellt Örnsköldsvik hade en jättefin öppning i år, säger Johan Appelgren till SVT.

Inga nya varsel

Hotellkedjan har tidigare varslat personal och även utnyttjat möjligheten till korttidspermittering, men några ytterligare varsel är inte aktuella i nuläget, enligt Appelgren.

Han säger också att Statt i Örnsköldsvik planeras öppna igen i augusti och Stadt i Härnösand i september. Strand hotell i Sundsvall har hållit öppet även under pandemin.

– Jag ser positivt på framtiden, säger Johan Appelgren.

Hela moderbolaget First Management Sverige AB, under vilket Statt i Örnsköldsvik, Stadt i Härnösand och Strand i Sundsvall sorterar, är under rekonstruktion.

HÄR ÄR ALLA HOTELL SOM NU ÄR UNDER REKONSTRUKTION

Tribe Hotel Söderhamn AB

Tribe Hotel Christian IV AB Köpenhamn

Tribe Hotel Witt AB Stockholm

Tribe Hotel Statt i Karlskrona AB

Tribe Hotel Statt i Örnsköldsvik AB

Tribe Hotel Satdt i Härnösand AB

Tribe Hotel Olofström AB

Tribe Grand Hotel Falun AB

Tribe Hotel Strand i Sundsvall AB

Tribe Hotel Billingehus AB

En kommentar

  1. Pingback: Besöksnäringsnyheter relaterade till Coronakrisen 13-17 juli 2020 -

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.