Sofi Cederlöf, Flygresor.se Emanuel Karlsson, Rolfs flyg och buss Freja Annamatz, SAS Jan Ohlsson, flygexpert Kenneth Hultgren, kommunikationschef Nordic Choice Hotels Marcus Östlundh, VD HKC Hotels
Detta brukar jag alltid göra när jag är Paris:
Kenneth Hultgren, kommunikationschef Nordic Choice Hotels
Middagar, shopping och betrakta människor från uteserveringar.
Didrik von Seth, VD SRF
Går gärna på La Coupole för atmosfären men även på La Tour d’Argent för den pressade ankan och utsikten.
Freja Annamatz, presschef SAS
Även om Le Metro har sin distinkta charm och sina fördelar, så brukar jag försöka gå till så många ställen som möjligt för att ta in den parisiska atmosfären till 100 procent.
Mats Nyblom, VD SRJ(k) AB
Jag åker alltid Metron. Att gå ner i en av Hector Guimards vackra art noveau-entréer, fortsätta genom vackert metrokaklade gångar och låta sig transporteras iväg i underjorden tillsammans med Paris infödingar är ett måste för att komma i stämning. Något jag aldrig gjort, men velat göra är att besöka Paris avlopps-museum (precis nyöppnat efter renovering) Två länkar: https://theculturetrip.com/europe/france/articles/hector-guimard-frances-forgotten-gaudi/ https://musee-egouts.paris.fr/en/
Claes Pellvik, kommunikationschef Nordic Leisure Travel Group
Ska inte påstå att jag är en så frekvent Parisresenär. Men när jag var där, senaste gången under Thomas Cook tiden på ett möte, så bjöd den dåvarande franska marknadsdirektören oss på en konstutställning på Centre Pompidou. Det var trevligt att få lite kultur till livs efter en fullspäckad dag med diverse olika pan-Europeiska förslag på marknadssamarbeten. Så det gör jag gärna om.
Marcus Östlundh, VD HKC Hotels
Missar aldrig att besöka Ritz – The Hotel at Place Vendome (vilket för övrigt även är en bok)!
Emanuel Karlsson, VD Rolfs Flyg & Buss / Solresor
Har aldrig hunnit med aktiviteter. Besöker hotell och har diskussioner om hur vi skall få frukostarna att bli bättre.
Sofi Cederlöf, marknadschef Flygresor.se
Shoppa.
Detta borde regeringen göra för att få att inte sänka reseindustrin fullständigt.
Kenneth Hultgren, kommunikationschef Nordic Choice Hotels
Kompensera verksamheter för ekonomiskt bortfall till följd av beslutade restriktioner. Kompensationen bör kommuniceras samtidigt som restriktioner meddelas för att lugna branschen. Lär från Norge.
Didrik von Seth, VD SRF
Sverige behöver en strategi för turism- och besöksnäringen värt namnet. Jag träffade en delegation från den portugisiska turistmyndigheten i veckan. Portugal har en tydlig, flerårig strategi med inriktning på kvalité, hållbarhet och ett starkt bidrag till den ekonomiska utvecklingen. Första uttalandena från nya Näringsministern i Sverige inger visst hopp och jag hoppas att det kan vara starten till något nytt.
Mats Nyblom, VD SRJ(k) AB
Inte helt självklart. Det gäller att få en balans i sysselsättning, covid, klimat och statsekonomi. Dessutom spretar industrin åt många olika håll. Tjänste- och privat samt svenskar som reser ut ur Sverige, Svenskar som reser i Sverige och utlänningar som reser till Sverige. Finns nog ingen universallösning. På något sätt skulle jag nog fokusera på upplevelser, boende och klimatsmart resande i Sverige. Att göra det mer attraktivt och mer inriktat på privat resande.
Claes Pellvik, kommunikationschef Nordic Leisure Travel Group
Riktade stödpaket till vår bransch som inte tar evigheter av utredande, och som är enkelt utformade. Många i reseindustrin är entreprenörer utan massa administrativa resurser att tillgå. Här finns en del att lära av Danmark som varit både snabbare, generösare och haft enklare utformade stödpaket.
Marcus Östlundh, VD HKC Hotels
Ställ högre krav på att folk ska vaccinera sig.
Jan Ohlsson, flyganalytiker
Investera i svensk produktion av grönt flygbränsle. Inga nya pålagor, men fler morötter åt reseindustrin, hotell-och restaurang. Stoppa snabbtågsutbyggnaden.
Emanuel Karlsson, VD Rolfs Flyg & Buss / Solresor
Regeringen behöver tydligt gå ut och lova att för varje restriktion som direkt påverkar en bransch, t.ex. avrådan av att resa, så kommer det ges ett riktat stöd för att motverka tappet. Att UD kunde stänga ner en hel industri samtidigt som det inte var tal om ett riktat stöd förrän efter 8 månader är ofattbart. Vi behöver att ett tydligt ställningstagande att de för varje restriktion hjälper till och stöttar dess konsekvenser.