Annons:

Annons:

Google startar ny flygtjänst

Google är på gång att lansera en jämförelsesajt som hjälper flygresenärer att boka sina biljetter när priserna är som lägst.

Priset för en flygavgång kan variera över tid. Den nya sökmotorfunktionen som är en del av Google Flights har en funktion som meddelar när priset väntas gå upp, baserat på historiska data, skriver di.se och hänvisar till The Telegraph.

Konsumenter ska också kunna följa prisutvecklingen för olika flighter via en mejltjänst.

Mest lik Google Flights nya funktion är enligt The Telegraph appen Hopper som visar den bästa tidpunkten att köpa en biljett på.

Den nya funktionen ska enligt Google vara tillgänglig om några veckor.

3 kommentarer

  1. Resebyråanställd: Denna artikel förutsätter helt enkelt att alla är intresserad av det absolut lägsta priset hos internetresebyråer eller via flygbolagen direkt. Det är ett antal faktorer ni glömmer bort i er kåthet att bara se till priserna. Ni tar inte hänsyn till eventuella problem resenärer som bokar biljetter på nätet kan få när det gäller namnändring, ändring av tid, flygtidtabelländringar som de själva måste ta hand om, missade anslutningar etc. Ni uppskattar inte heller eller verkar ta hänsyn till det arbete resebyråanställda lägger ner åt resenärerna i jakten på deras bästa resa. Allt för ofta händer det att resenärer bokar en resa på en internetresebyrå och sedan kontaktar man en vanlig resebyrå med en massa frågor för att det är svårt att komma i kontakt med någon där man bokat sin resa. Allt för många tror att vanliga resebyråer drivs ideellt och skall vara som en turistbyrå eller supportfunktion mot internetbyråerna. Se till att lyfta alla aspekter framöver och se inte bara till lägsta priserna.
  2. thomas: Det viktiga är att kunna gå forbid IATAs BSP och GDS system, 50 år gammalt, har Google lost det sparer de 150 IATA bolagen en 20 miljarder usd I önödiga segmentsersättningar till de onödiga GDS databaserna
  3. Christian Ljungström: Google flights har också djuplänkning till vissa onlineresebyråers resultat- eller paymentpage. I Sverige Ticket.se och Expedia.
Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.