Annons:

Annons:

Google startar ny flygtjänst

Google är på gång att lansera en jämförelsesajt som hjälper flygresenärer att boka sina biljetter när priserna är som lägst.

Priset för en flygavgång kan variera över tid. Den nya sökmotorfunktionen som är en del av Google Flights har en funktion som meddelar när priset väntas gå upp, baserat på historiska data, skriver di.se och hänvisar till The Telegraph.

Konsumenter ska också kunna följa prisutvecklingen för olika flighter via en mejltjänst.

Mest lik Google Flights nya funktion är enligt The Telegraph appen Hopper som visar den bästa tidpunkten att köpa en biljett på.

Den nya funktionen ska enligt Google vara tillgänglig om några veckor.

3 kommentarer

  1. Resebyråanställd: Denna artikel förutsätter helt enkelt att alla är intresserad av det absolut lägsta priset hos internetresebyråer eller via flygbolagen direkt. Det är ett antal faktorer ni glömmer bort i er kåthet att bara se till priserna. Ni tar inte hänsyn till eventuella problem resenärer som bokar biljetter på nätet kan få när det gäller namnändring, ändring av tid, flygtidtabelländringar som de själva måste ta hand om, missade anslutningar etc. Ni uppskattar inte heller eller verkar ta hänsyn till det arbete resebyråanställda lägger ner åt resenärerna i jakten på deras bästa resa. Allt för ofta händer det att resenärer bokar en resa på en internetresebyrå och sedan kontaktar man en vanlig resebyrå med en massa frågor för att det är svårt att komma i kontakt med någon där man bokat sin resa. Allt för många tror att vanliga resebyråer drivs ideellt och skall vara som en turistbyrå eller supportfunktion mot internetbyråerna. Se till att lyfta alla aspekter framöver och se inte bara till lägsta priserna.
    Svara
  2. thomas: Det viktiga är att kunna gå forbid IATAs BSP och GDS system, 50 år gammalt, har Google lost det sparer de 150 IATA bolagen en 20 miljarder usd I önödiga segmentsersättningar till de onödiga GDS databaserna
    Svara
  3. Christian Ljungström: Google flights har också djuplänkning till vissa onlineresebyråers resultat- eller paymentpage. I Sverige Ticket.se och Expedia.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018