Annons:

Greklands turistminister: ”Svenska marknaden är mycket viktig för oss”

Grekland öppnar successivt upp för turism och inför sommaren välkomnar man den svenska befolkningen med öppna armar.
– Svenska marknaden är mycket viktig för oss, 2019 hade vi 637 000 ankommande från Sverige. Att gissa vad siffrorna blir 2021 är helt omöjligt, ingen vet vad som kan hända framöver, säger Harry Theoharis, turistminister i Grekland.

I går höll den grekiska turistbyrån en presskonferens och Travel News fick en pratstund med Greklands turistminister som berättar hur läget ser ut i landet.

– Museer, sevärdheter och restauranger håller öppet. Man bär ansiktsmask när man rör sig i offentliga miljöer, men när du sitter ned och äter middag tar man av sig den. Och nästa vecka kommer livemusik tillbaka på restauranger, säger Theoharis.

Smittspridningen har drastiskt minskat de senaste månaderna efter ett gediget arbete med att testa stora delar av befolkningen veckovis och inom en till två veckor så räcker det med ett covid-test för att komma in i landet.

– Vill man ta en färja så slipper man att testa sig om man tar färjan inom tre dagar efter att man har anlänt till Grekland. Efter tre dagar krävs ett nytt test för att få gå ombord, dessa är gratis och kan bland annat hämtas ut på apotek.

2 kommentarer

  1. Erik: Han borde också slå ett slag för att de som reser till Grekland, skippar All-inclusive hotellen och stödjer lokala näringsidkare istället. För det är helt sjukt hur folk kan välja detta, när man reser i Europa. Jäkligt snopet för lokala restauranger också att när turismen äntligen kommer igång, så äter majoriteten ändå på hotellen.
  2. Greger: "Smittspridningen har drastiskt minskat de senaste månaderna". Bara en grek kan tro på detta... Rhodos tex är helt dött.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024