Annons:

Annons:

Gröna Lund överklagar dom om utbyggnad

Idag kom Mark- och miljödomstolen med sitt utslag gällande Stockholms Stads detaljplan för ett nytt tivoliområde på Gröna Lunds parkering, där domstolen upphäver detaljplanen. Gröna Lund avser att överklaga domen till högre instans.

I torsdags meddelade Mark- och miljödomstolen att de upphäver Stockholms Stads detaljplan för ett nytt tivoliområde på det som idag är Gröna Lunds anslutande parkeringsplats. Detaljplanen antogs den 20 april 2020 av en bred politisk majoritet i stadens kommunfullmäktige, men överklagades till Mark- och miljödomstolen. Idag upphävde alltså Mark- och miljödomstolen detaljplanen, ett beslut som Gröna Lund nu kommer att överklaga.

– Vi har räknat med att den här processen kan leda ända upp till högsta instans och kan komma att ta tid, så det är något vi hela tiden varit förberedda på. Stockholms Stads detaljplan för Skeppsholmsviken har genomgått alla de demokratiska processer en detaljplan ska genomgå, så som samråd, remissrundor och en omröstning i kommunfullmäktige. Mark- och miljödomstolen valde idag i sin dom att upphäva detaljplanen. Vi har för avsikt att överklaga beslutet, då vi anser att detaljplanen och beslutsprocessen både är väl underbyggda och noggrant utformade, säger Christer Fogelmarck, koncernchef Parks and Resorts som äger Gröna Lund i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Michaël Berglund: Artikeln saknar kommentar från någon av de 20 organisationer som varit kraftiga motståndare till ”Gröna” Lunds exploateringsplaner - eller Riksantikvarieämbetets sågning av projektet. Politiker har inte alltid rätt!
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.