Annons:

Här är alla vinnarna i Nordvästra Skåne

Igår var det världspremiär på Travel News Business Forum i nordvästra Skåne. Här är alla som vann ett Wilhelmina Skogh-pris.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Kategori: Bästa motor för turism

Kategori: vilka institutioner och företag drar besökare till regionen? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara en skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall. Här är denmest väloljade besöksgeneratorerna i nordvästra Skåne

Vinnare: Sofiero

Motivering: Sofiero slott är vackert att besöka året om och har något för alla! Det gamla 1800-talsslottet, norr om Helsingborg, kan enkelt nås till fots, med cykel, med bil eller buss. Här väntar inspirerande utställningar, en färgsprakande trädgård och såklart många slottsrum att gå vilse bland. 

Bästa hotell för stora och små familjer och alla andra

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fyra med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik.

Vinnare: Elite Hotel Mollberg

Fyrstjärniga Elite Hotel Mollberg ligger vid Stortorget i Helsingborg i en byggnad med anor från 1300-talet. Här väntar en pampig arkitektur, nästan som i en Wes Anderson-film, men med en modern touch på inredningen i hotellrummen.

Kategori: Bästa hotell för affärsresenärer

Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.  

Vinnare: Clarion Sea U

Närmare havet är svårt att hitta! Clarion Sea U har ett fantastiskt läge vid havet, strandpromenaden och nöjesfältet The tivoli som närmaste granne. Det moderna hotellet har även en cool, uppvärmd takpool och en rooftopbar med en magisk utsikt över havet.

Kategori: Bästa spa hotell: 

Kategori: Detta är ett romantiskt hotell för dig som tycker om att gå runt i morgonrock. Det finns inget bättre än massage och varmt porlande vatten. Men det ska också finnas ett fräscht gym och en bastu som är beroendeframkallande. Torr- och ångbastu förstås. Efter en helg här har din höga puls gått ner och ditt välbefinnande gått upp. Du är här med din partner eller ditt tjej- eller gubbgäng. Och ja, ni hinner även spela lite padel och gå en lång promenad.

Vinnare: Skansen Båstad

Motivering: Romantiska Skansen Båstad är mitt i händelsernas centrum på sommaren och en värmande oas på vintern! Fantastiskt spa 60 meter ut i havet, med utsikt mot Båstads hamn och Kattegatt, vad mer kan man önska?

Kategori: Bästa camping

Kategori: En camping är en parkanläggning som mot inträde tar emot campingturister och erbjuder mark eller stugby samt rinnande vatten och butik. Detta är bottenplattan enligt Wikipedia. Här står du på den och får ett fantastisk boende i antingen ett dygn eller en hel sommar. 

Vinnare: First Camp Torekov-Båstad

Motivering: Torekov är med sin charm och sitt perfekta läge vid Kattegatt en av Sveriges populäraste sommarorter. På First Camp Torekov-Båstad bor du i mysiga stugor, på en campingtomt eller i ett tält, gemensamt är närheten till havet. 

Bästa mötesanläggning 

Kategori: Här kan din organisation ha sitt möte med många eller få. Det kan vara en förvaltning som behöver tydligare värderingar eller ett företag som måste öka försäljningen. Gruppen kommer närmare varandra, ändå kan man vara ensam på hotellrummet. På denna anläggning finns mer än ett mötesrum och gruppen får rå om varandra utan att bli störd. Nya mål kan sättas och problem diskuteras. När gruppen checkar ut efter ett eller flera dygn tillsammans vet alla vad de ska göra för att nå nästa steg i verksamhetens utveckling.

Vinnare: Torekov Hotell, Torekov

Motivering: För den personliga känslan, den goda maten och avslappnade miljön.

Bästa hotell romantik

Kategori: Det är hit du ska åka när kärleken behöver en liten boost. Du åker hit för att fria eller fira en bröllopsdag. Eller bara för att rå om varandra och ha det riktigt mysigt.

Hotellet & CO

Motivering: I en spännande renoverad skeppsredarvilla från 1865 huserar boutiquehotellet Hotellet & CO. Här väntar en gemytlig italiensk Osteria, vackra hotellrum och ett kombinerat havs- och cityläge i hjärtat av Höganäs.

Bästa vandrarhem

Kategori: Ett vandrarhem är ett övernattningsställe ursprungligen avsett för vandrande eller cyklande ungdomar och barnfamiljer. 2021 hänger alla då och då på ett vandrarhem. Ett vandrahem kännetecknas av valfrihet i frukost, lakan och handdukar och möjlighet till att laga mat i självhushåll. Ju mer du gör själv desto billigare blir det. Det innebär att vill du ha ett “vanligt” hotellrum går det också att ordna förstås. 

Vinnare: STF Röstånga/Villa Söderåsen B&B

Motivering: Otroligt vackert sekelskifteshus som uppfördes redan 1904, då som ett turisthotell och är i dag en blandning mellan ett vandrarhem och ett B&B. Här har du nära till hela nationalparken samt chansen att lära känna likasinnade i hotellets rymliga trädgård. 

Bästa boutiquehotell

Kategori: Detta är ett personligt hotell. Någon som tänker på inredning dygnet runt har hittat en vacker byggnad och vill fylla den mer ännu vackrare möbler. Oftast ägs hotellet av en familj som drivs lika mycket av kärleken till vackra ting som driften att tjäna pengar. Här kan du få en magiska hotellupplevelse med lika delar vacker design och underbar service.

Vinnare: The Vault Hotel Helsingborg 

Motivering: Designhotellet The Vault Hotel Helsingborg är en färgklick i stadens hotellutbud. The Vault, som betyder kassavalv på engelska, vilar på ett stort kassaskåp från början av seklet då byggnaden fungerade som en bank. I dag väntar extra allt i form av modern konst, stora blommor, rosa välvda sängar och sammet. 

Bästa hotell för hantverkare

Kategori: Ett hotell med väldigt stor och tidig frukost och schysta parkeringsplatser. Priset är humant och sängarna sjukt sköna så att man kan sova gott efter en lång och hård arbetsdag. Priset är inte det högsta vilket gör att man kan stanna en vecka utan att bli ruinerad.  

Vinnare: Fridas hotell 

Motviering: Närmare havet är det svårt att komma! Fridas hotell ligger i vackra Höganäs hamn och drivs av syskonen Frida och Fredric. Den tidigare båtutställningshallen har gjorts om till tolv mysiga hotellrum, med ett tydligt marint tema.

Bästa hotell för handelsresande 

Kategori: Ett centralt beläget hotell till ett anständigt pris. Behöver jag något ringer jag inte receptionen utan går ut på stan och hittar det. Det kan vara en varm korv eller en sen frukost. Mina möten har jag hos kund. Jag behöver inte en jättestor lounge-reception utan är nöjd när jag fått nyckeln till mitt rum. Jag suktar inte efter Downton Abbey-service 24/7, jag vill ha en schysst säng och lugn och ro när arbetsdagen är slut. 

Vinnare: Radisson Blu Metropol Hotel

Motivering: Harmonisk inredning, en närhet till havet och över 200 rum att välja bland. På Radisson Blu Metropol Hotel finns också en smart kuddmeny, med sex kuddar att välja bland, för bästa möjliga sömnupplevelse. 

2 kommentarer

  1. Zacharias: Många priser så i stort sätt alla aktörer i Helsingborg vinner en. Så är alla nöjda. Fegt och vilseledande
    • Travel News: Hej Zacharias! Ingen har förstås köpt sina priser. Det kostar inget att delta, bli nominerad eller vinna. Vi gör detta för att vi tror på reseindustrin och vill hitta fler sätt lyfta fram olika platser och hitta guldkornen. Jag är stolt över tävlingen, men den kan förstås bli ännu bättre. Har du idéer går fint att ringa eller mejla mig. Ha en bra dag. Hils Vigs