Annons:

Annons:

Hertz minskade utsläpp med 41 procent

Under 2008 minskade Hertz sina koldioxidutsläpp med 41 procent.

Hyrbilskedjan minskade sin personbilsflottas utsläpp av koldioxid med 41 procent, eller från 164 gram per kilometer till 97 gram. Mer information till kunderna och fler miljö- och bränslesnåla bilar är några av orsakerna.
Hertz ändrade sitt miljömål inför fjolåret. Fokus lades på att minska personbilarnas utsläpp av fossilt koldioxid i stället för på att öka andelen miljöbilar. Målet är nu att bilflottan ska ha minskat sina utsläpp med 55 procent jämför med 2007 års nivåer senast den 31 december i år. Det innebär att utsläppen inte får överstiga 73 gram koldioxid per genomsnittlig personbilskilometer.
– Vi tror på en fortsatt utsläppsminskning under 2009 och att vi kommer att nå vårt mål på 73 gram koldioxid per kilometer i slutet av året. Minskningen till 97 gram under 2008 visar att vi ligger i framkant och är väl förberedda när utsläppskraven blir hårdare. Moderaterna har till exempel föreslagit ett maxtak på 95 gram koldioxid per kilometer år 2020 – en nivå som vi är på god väg att nå redan i år, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz Biluthyrning.
”Beräkningarna är baserade på blandad körning och utgår från att bilar av flexifuelmodell är korrekt tankade med E85 bioetanol. Utsläppskalkylen är gjord enligt Naturvårdsverkets beräkningar, i vilka den svenska etanolen har 80 procent lägre klimatpåverkan per liter än bensin,” skriver Hertz.

Kommentarer är stängda.