Annons:

Annons:

Hit åker vi buss på höstlovet

Höstlovet är en väldigt eftertraktad tid att resa då alla skolor i Sverige har ledigt samtidigt. I år ser resandet lite annorlunda ut för landets alla höstlovsresenärer. På bussbolaget FlixBus ser man att det lokala resandet har ökat, i år reser flest resenärer inom en radie om cirka 30 mil, enligt ett pressmeddelande. En skillnad mot i fjol då flest resenärer reste till grannländerna Norge och Danmark.

Enligt bokningssiffrorna kommer flest FlixBus-resenärer att åka till Stockholm, Göteborg och Linköping. Förra året reste många resenärer även till Oslo och Köpenhamn men i och med lokala restriktioner i samband med Covid så ser FlixBus en minskad efterfrågan på resor till de nordiska grannländerna.

-Vi ser att resandet sakta återhämtar sig från i våras. Vi är inte tillbaka där vi var i fjol men vi ser att bokningarna sakta ökar. Däremot ser vi att resmönstret ändrats, i fjol reste våra passagerare längre och över gränserna men i år ser vi att fler väljer att resa mer lokalt med en restid på max
2-3 timmar, säger Kajsa Ekelund PR, chef på FlixBus i ett pressmeddelande.

För resenärer som oroar sig för att beläggningen är hög så rekommenderar FlixBus att resenären väljer en dag med lite lägre beläggning. Bussbolaget hänvisar även till hemsidans bokningsindikator som visar hur bokad bussen är.

-Vi vill att våra resenärer ska känna sig trygga med att resa med oss. Avgångar tidigt på veckan är oftast mindre bokade än framåt helgen, så kan man resa en måndag istället för fredag så rekommenderar vi det. Samtliga av våra bussar har WiFi, så det går bra att studera eller jobba under resan, avslutar Kajsa Ekelund.

Hit reser Svenskarna med buss. Topp fem destinationer under höstlovet.

1. Stockholm

2. Göteborg

3. Linköping

4. Jönköping

5. Norrköping

Kommentarer är stängda.

Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.