Annons:

Annons:

Katarina Myrberg lämnar – ersätts av Daniel Hirsch

På måndag byter Travel News ägare från Egmont till Res Travel Magazine. I samband med det väljer Katarina Myrberg att lämna chefredaktörsposten. Daniel Hirsch blir ny tf chefredaktör.

Som vi rapporterat tidigare säljer Egmont Travel News till Res Travel Magazine, förlaget som ger ut tidningen Res och som 1985grundade TN. Ägarskiftet sker på måndag den 1 november.

I samband med det lämnar Katarina Myrberg tidningen, som hon jobbat på i 15 år och varit chefredaktör för i elva år.

– Det har varit ett svårt beslut att fatta, för Travel News har varit min baby i många år och resebranschen är en spännande och innovativ bransch att bevaka, full av fantastiska människor. Men nu är det dags för nya utmaningar för min del, säger Katarina Myrberg.

Tf chefredaktör blir i stället Daniel Hirsch, redaktör på tidningen sedan ett år.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften. Katarina har ett stort kontaktnät och mycket erfarenhet och kunskap om resebranschen som man inte skaffar sig i en handvändning. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta och utveckla tidningen i hennes anda – och även sätta min prägel på den, inte minst digitalt.

Innan Daniel Hirsch började på Travel News jobbade han i sjutton år på Besöksliv, bransch- och arbetsgivarorganisationen Visitas tidning. Där bevakade han på nära håll den svenska hotell- och besöksnäringen.

Under Katarina Myrbergs tid som chefredaktör har Travel News utvecklats och fått flera nya ben att stå på, vid sidan av månadsmagasinet och branschgalan Grand Travel Award. Travelnews.se har tagit platsen som den största affärssajten för resebranschen och branschseminariet TN Studio lockar hundratals beslutsfattare inom branschen flera gånger per år.

– Jag är extra stolt över att vi lyckats bredda Travel News varumärke, både digitalt och genom våra events. Och det känns mycket tryggt att lämna över stafettpinnen till Daniel, säger Katarina Myrberg.

Res Travel Magazines vd Nils Norberg är förväntansfull.

– Vi är stolta över att ha Travel News tillbaka och hälsar Daniel varmt välkommen till RES-familjen. Vi är jätteglada över att ha med honom på denna nya etapp av resan. Katarina har gjort Travel News till högintressant i många kanaler och forum och vi tackar henne för ett fantastiskt arbete. RES och Travel News blir nu Sveriges ledande redaktion inom resor, säger Nils Norberg.

Läs även Katarina Myrbergs avskedsledare: Det är dags att ta farväl

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.