Annons:

Kriskonferens för resebranschen i Västra Götaland

Resebranschen bjuds in till en konferens i Göteborg för att diskutera hur man påverkar branschens framtid i finanskrisen.

Flyglinjenätet krymper och bokningarna inför nästa års semestrar låter vänta på sig. Finanskrisen slår hårt mot Västra Götaland.
Scandjet aviation group, Göteborg Landvetter airport, Business region Göteborg och Göteborg & Co bjuder nu in kollegor inom resebranschen för att diskutera hur man lockar fler flygbolag till regionen och hur man tillsammans kan påverka framtiden för branschen. Konferensen hålls den 26 november på Elite Plaza i Göteborg.
– Att vi vanligtvis kommer i andra hand efter huvudstädernas flygplatser när flygbolagen etablerar nya linjer, är i och för sig inte så konstigt. Men, i och med Sterlings konkurs har detta blivit väldigt påtagligt. De andra flygbolagen satsar främst på att täcka upp Sterlings trafik från Stockholm Arlanda och Köpenhamns flygplats där Sterling var som störst, säger Lena Stävmo, affärsutvecklare på Göteborg Landvetter Airport.
– Många researrangörer och resebyråer säger att försäljningen numera styrs av linjeutbudet och inte efter efterfrågan. Vi diskuterar i dagsläget med flera flygbolag om att etablera nya linjer från Göteborg, men flygbolagen kräver sådana garantier som ingen enskild aktör vill eller kan ta. Därför måste vi i resebranschen nu agera gemensamt för att locka hit flygbolagen, säger Sasha Djakovic, vd på Scandjet.
Målsättningen är att tillsammans finna argument som kan få flygbolagen att etablera en bas på Göteborg Landvetter Airport eller öka det redan befintliga utbudet.
– Kan vi konkretisera våra behov och enas om några nya linjer som vi vill satsa på så kan vi tillsammans skapa de garantier som flygbolagen kräver, menar Sasha Djakovic.

Kommentarer är stängda.