Annons:

Lufthansa och Star Alliance vill behålla guld- och diamantmedlemmarna – motbud planeras

Från och med 1 september upphör det långvariga partnerskapet mellan SAS och tyska Lufthansa inom Star Alliance, då SAS övergår till den konkurrerande Skyteam-alliansen. I och med detta förlorar Star Alliance sin ledande position i Skandinavien, rapporterar Dagens Næringsliv.

”Det finns inte mycket SAS kan göra som motdrag, förutom att i möjligaste mån hålla Eurobonus starkt”

Dock har Lufthansa ett motbud för guld- och diamantmedlemmarna, ”Vi är i färd med att förbereda oss för att erbjuda en ’statusmatch’ från Eurobonus till Miles & More (Lufthansas förmånsprogram, reds. anm.) till attraktiva villkor. Fler detaljer kommer under de kommande månaderna,” skriver den tyska flygjätten i ett mejl till tidningen.

”Det är ett ganska väntat drag av Lufthansa. Många skandinaver flyger Lufthansa för att ta sig ut i världen och har använt Eurobonus för att samla poäng, även om de flyger Lufthansa. Nu vill Lufthansa se till att dessa kunder stannar hos dem och erbjuder därför samma status hos dem som man hade haft om man var medlem i Miles & More från början”, skriver Alexis Barnekow, vd på Chatflights i ett mejl till Travel News och fortsätter:

”Det finns inte mycket SAS kan göra som motdrag, förutom att i möjligaste mån hålla Eurobonus starkt. Om Eurobonus fortsätter att vara ett attraktivt lojalitetsprogram kan de som tidigare flög med Lufthansa kanske tänka sig att hänga med i bytet och börja flyga mer med t.ex. KLM eller Delta.”

Bytet sker i samband med att SAS får nya ägare i form av Air France-KLM.

En kommentar

  1. Ullis: Ja iaf förr genom åren ..så vardet ju ingen hemlighet att det gick snabbare få ihop poäng & nivå genom att välja resa LH via Tyskland .. o hon circle loungerna är /var ju av annan dignitet. Kan säkert locka över en hel del med ett vettigt offer 😊
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024