Annons:

Annons:

Nya nattåget från Sverige – vakna i London

Snart blir det möjligt att hoppa på tåget i Sverige sent på eftermiddagen och kliva av i London nästa morgon, skriver brittiska Independent.

Det är Trafikverket som tagit fram ett tidtabellförslag som innebär att tåget lämnar Malmö 19.40, stannar i Köpenhamn 20.40 och anländer till Köln i Tyskland 06.00. Från Köln finns redan smidiga anslutningståg till London – du kan vara framme 11.57, precis i tid för lunchmötet.

Tar du ett annat anslutningståg från Köln kan du kliva av i Amsterdam klockan 09.28, i München 11.08 eller i Paris 10.05.

Den nya linjen väntas vara igång 2022, eller allra senast 2023, enlig Lonely Planet.

9 kommentarer

  1. Stig: Och ska man åka tåg till Malmö, vara säker på anslutningen med tanke på hur tågtrafiken fungerar i Sverige, bör man åka dagen innan från Stockholm, 2 dagar innan från Luleå.
  2. Traveling Bob: Från Stockholm till London dörr till dörr på 24 timmar blankt enkel väg känns inte som en kioskvältare. Att sätta sig direkt i ett möte efter den resan är nog i skrynkligaste laget.
  3. Sven: Flyg från Köpenhamn ca 2 timmar, tåg ca 1 dygn.
  4. Peter: "tåget lämnar Malmö 19.40, stannar i Köpenhamn 20.40..." Är det ånglok första sträckan :)
  5. Viktor: Det gäller ju att man går rätt i sömnen där i Köln, om man ska vakna först i London
  6. Henrik: Och hem då? Man vill ju komma hem också, och helst inte tre dagar senare...
  7. Tomas: Fantastiskt! Lugn och ro på tåget för att sova, äta och arbeta i lugn och ro! Samtidigt som landskapet passerar förbi. Frågan är bara om kapaciteten räcker. För en stor andel av svenskarna kommer detta vara huvudalternativet, inte minst alla de som insett att klimatet kräver förändrade vanor.
  8. Evert never: Ha ha ha
  9. Länart: Vi vill ha båt till london