Annons:

Annons:

Osäkert när de svenska vaccinpassen blir klara

Det är fortfarande oklart när de svenska vaccinpassen kommer att vara klara, skriver Svenska Dagbladet. Enligt ett första förslag från Myndigheten för digital förvaltning skulle den tekniska lösningen för beviset finnas tillgängligt från 1 juni.

– Det är fortfarande inte helt klart vilket datum det blir driftsättning, säger Mats Snäll, chef för digital utveckling på Myndigheten för digital utveckling, till tidningen.

Framför allt är det de ”andra bevisen” som ställer till det. Det vill säga att regeringen har beslutat att passet inte enbart ska ange huruvida en person är vaccinerad eller inte, utan även ska kunna visa om personen har fått ett negativt testsvar eller redan har haft covid-19.

För att kunna använda vaccinpasset för utlandsresor måste Sverige också invänta EU-lagstiftning som väntas vara på plats tidigast den 26 juni, men enligt E-hälsomyndigheten kan även det datumet komma att ändras.

En kommentar

  1. Vera: Den Svenska vaccinpasset blir någ klar om ett År med stor OM,even då.
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.