Annons:

Annons:

Oviljan att resa utanför Sverige består

Undersökningsföretaget Nordic Bench frågat svenska folket om hur corona påverkat deras lust att resa. Svaren är nedslående för reseindustrin. Viljan att resa utanför Sverige är fortsatt låg men trenden är trots allt positiv om än svag. 

Vi ser t ex en svag uppgång från juni till augusti när det gäller lusten att resa till Nordeuropa, Sydeuropa, uppgången är 20 till 30 procent respektive 24 till 29 procent. En betydligt större del kan tänka sig att resa inom Sverige, det kan hela 92 procent överväga vilket även det är en ökning sedan i juni då andelen var 82 procent. Många är fortsatt mycket skeptiska till att flyga men även här kan en positiv signal skönjas . I juni tyckte 44 procent att detta var mycket obekvämt. I augusti tycker 34 procent samma sak. Däremot känner man sig numera bekväm med hotellvistelse endast 14 procent är obekväma eller mycket obekväma med att ta in på hotell.   

Det två huvudskälen till att människor är tveksamma till att resa är att de inte vill utsätta sig för eventuellt krångel i samband med in och utresa samt rädslan för att bli smittade. En mindre skara framhåller att de inte vill bli inlagda på sjukhus i ett främmande land och är rädda för att inte få tillbaka pengar vid inställd resa. 42 procent vill inte bidra till smittspridning.

Kommentarer är stängda.

Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.