Annons:

Premium Napolyon Sürer och Brazer Bozlak.

Plötsligt händer det – två krögare redo för Slussen

I måndags skrev Travel News om krogjättarnas svala intresse för nya Slussen – nu presenterar Atrium Ljungberg två restauranger.

I måndags skrev Travel News om krogjättarnas svala intresse för nya Slussen – nu presenterar Atrium Ljungberg två restauranger.

Om ett år öppnar Mälarterrassen med sex nya krogar och Slussen ska bli Stockholms andra krogcentrum.

Gondolen har återuppstått och blomstrar i Svenska Brasseriers regi, nu kompletterad med den takrestaurangen Pelago och lite mer rustika Café Klotet.

Men intresset för att hyra in sig på terrassen är svalt från huvudstadens två stora krogimperier, vilket Travel News skrivit om tidigare.

Nu presenterar Atrium Ljungberg de två första av totalt sex hyresgäster som ska husera i det nya landmärket. Urban Italian Group, krögarna bakom Florentine och Basta, tar fram ett nytt koncept som fokuserar på det spanska köket, medan krögaren Napolyon Sürer, som driver Boqueria och andra välkända krogar i Stockholm, vill skapa en destination som ska bli ett nav för unika upplevelser av svensk mat och dryck.

Målsättningen är att Mälarterrassen ska bli en levande mötesplats för stockholmare och turister med en bred mix av gastronomi och upplevelser.

–Att presentera våra första hyresgäster i Mälarterrassen är ett stort och spännande steg på vägen mot öppningen 2026. Både Urban Italian Group och Napolyon med sitt team är aktörer med starka koncept och nya idéer, och vi är glada över att ha dem ombord. Vi ser fram emot att dela med oss av fler aktörer framöver, som tillsammans kommer att forma en destination fylld av matupplevelser och möten i världsklass, säger Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage på Atrium Ljungberg i en skriftlig kommentar.

För Urban Italian Group blir det första gången som man tar sig an ett spanskt koncept.

–Vi tror att många kommer höja på ögonbrynen när vi går från det italienska till det spanska köket, men för oss är Villa Valentina en naturlig utveckling – en satsning där vi kombinerar vår erfarenhet av att skapa framgångsrika koncept med en ny passion för det spanska köket och dess unika kultur. Vi vill skapa en varm och levande plats som speglar både Slussens rika historia och den charm som kännetecknar södra Spanien – en plats där människor från alla bakgrunder kan mötas och trivas. Mälarterrassen är Sveriges bästa restaurangläge och en fantastisk möjlighet för oss att ta med en bit av Andalusien till Stockholm, säger Brazer Bozlak, vd för Urban Italian Group i sin presskommentar.

Napolyon Sürer med team ser fram emot att skapa en restaurangdestination i Slussen, där gastronomi och hantverk står i fokus.

Hyresavtalen är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Mälarterrassen har en total uthyrbar area om 4 200 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 33 miljoner kronor exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 41 procent. Huset beräknas stå färdigt sommaren 2026.

Napolyon Sürer och Brazer Bozlak. Foto (montage): Pressbilder