Annons:

Annons:

SLAO

Rekordsäsong för fjällanläggningarna

Säsongen 2015/2016 ökade försäljningen av skipass med 6,2 procent till 1,38 miljarder vilket är den bästa någonsin för Sveriges skidanläggningar. En fin vårvinter med gott snöläge bidrog till det starka resultatet rapporterar SLAO.

Det positiva resultatet beror till stor del på fler öppetdagar, framför allt i södra Sverige. Den procentuellt största ökningen  hade Vallåsen på Hallandsåsen, Isaberg i västra Småland och Romme utanför Borlänge. Enligt SLAO åkte 1,9 miljoner svenskar utför den senaste säsongen.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet och de stora satsningar som våra medlemmar gör. Men vi kan inte luta oss tillbaka. Framför oss ligger ett viktigt jobb att locka och utbilda nästa generations skidåkare och nya svenskar som ofta saknar en relation till skidåkning. Här har de mindre anläggningarna runt tätorterna i hela landet en viktig roll, säger Titti Rodling som är vd för SLAO.

 

 

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Säljare till Stockholm City Conference Centre
Sista ansökningsdag:
19 oktober 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018