Annons:

LA Travel i konkurs – tusentals svenska EM-supportrar berörs: ”Fruktansvärt tråkigt”

Nu ansöker Camp Swedens resepartner LA Travel om konkurs. - Vi har gått ut med information till alla som har bokat med oss. Det känns fruktansvärt tråkigt, säger Camp Swedens ordförande Susanne Wänberg Pettersson till Fotbollskanalen.

Camp Swedens resepartner LA Travel har ansökt om konkurs, vilket innebär att tusentals svenska supportrar drabbas. LA Travel är enligt sin hemsida stolt partner till Svenska Fotbollsförbundet.

I samma sfär som LA Travel finns även det kända varumärket Steve Perryman Sweden AB, men detta bolag är ännu inte satt i konkurs.

Hittills har det inkommit 136 ansökningar om stöd till Kammarkollegiet. Inga beslut är fattade om ersättning än, men det finns 51 miljoner i Kammarkollegiets resegaranti för LA Travel. Beslut från Kammarkollegiet kan väntas om några veckor.

Vi söker LA Travels Joakim Olsen.

5 kommentarer

  1. Anonym: Resegarantifond? Jag trodde detta inte existerade. Är det inte en sån som Didrik på SRF tjatat om sedan i våras?
  2. Johan Magnus Eriksson, Aeroflot Russian Airlines: Varför är folk så rädda att stå för sina åsikter och är anonyma, så fegt! Sätt ut era namn, stå för era inlägg, vad den här branschen behöver är individer som säger säger och står för sin mening.
  3. Alexander: @johan Berättar man hur det ligger till så blir man halshuggen på Place de la Révolution. Då är smart att inte uppge sitt namn. Alla skyddar ju varandra inom denna bransch likt ett pyramidspel så ledningarna av företag ibland inte inser hur misskötta sina bolag är och hur dåligt informerade de är. Man måste ju slicka uppåt och sparka nedåt för att komma vidare i sin karriär. Så är det oavsett Corona. Sen finns det undantag från denna regel, de blir hiskeligt rika på att just ställa sig utanför denna maffiaverksamhet. Smartare att driva sin egen maffia.
  4. Mats Vahlsten: @Anonym. Alla paketresearrangörer är skyldiga att ställa resegaranti till Kammarkollegiet där drabbade resenärer kan ansöka om ersättning vid arrangörens konkurs. Resegarantifond var ett hittills ej lyckat försök att få regeringen att skydda den utsatta resebranschen.
  5. @von_augsburg (kolla Twitter så får du se vem jag är): Kan förstå att enskilda medarbetare i resebranschen och visselblåsare inte vill skylta med sitt namn med risk för repressalier från arbetsgivaren. Dock tycker jag, att har man en ledande position eller som jag är en allmän ”tyckare” så självklart kan man skylta med sitt namn annars är man en syltrygg 😀