Annons:

Rusning efter kockar och taxichaufförer inför öppning

Flera tidigare krisbranscher söker med ljus och lykta efter personal inför hävandet av restriktionerna den 29 september, skriver TT. Bland annat är det rusning efter kockar och servitörer.

– Vissa yrken är också viktiga för att skapa andra arbetstillfällen, utan en kock blir det ingen serveringspersonal eller diskare till exempel, säger Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning vid Visita, till nyhetsbyrån.

En annan bransch där det saknas personal är taxibranschen.

– Vi skulle behöva ett hundratal chaufförer ganska snabbt, säger Satish Sen, tillförordnad vd på Taxi Stockholm.

2 kommentarer

  1. Erik: Nu passar det va. Hade branschen tagit hand om sina anställda istället för att behandla de som slit och släng-material så hade förmodligen detta problem inte varit lika stort. Hotell och Restaurangbranschen är en av de mest otacksamma branscherna man kan arbeta i, både vad gäller kunder och vad gäller lön och villkor. Kanske har detta lärt branschen en läxa. Lite som en hund, behandla din hund bra så är den dig lojal för alltid. Behandla den illa och den kommer förr eller senare bita dig.
  2. Reseräven: Instämmer med Erik, skall bli kul och se hur mycket bra personal Scandic och Choice får tillbaka som de bara slängde iväg förra året. Ge dem som jobbar i dessa branscher högre löner också så stannar personalen.