Annons:

Annons:

Sälen säljer mest liftkort

Försäljningen av liftkort under säsongen 2015/2016 ökade med 6,2 procent till 1 380 miljoner kronor enligt SLAO. Det innebär att förra vintern var den omsättningsmässigt bästa någonsin.

De fina siffrorna beror till stor del på att anläggningar i södra Sverige hade fler öppetdagar än vanligt skriver Sportfack. Vallåsen på Hallandsåsen sin omsättning med 83 procent, Isaberg med 30 procent och Romme med 21 procent. Det enda skidområde som minskade sin försäljning var Sälen (–1,8 Mkr), å andra sidan är det överlägset störst med en liftkortsförsäljning på 404 Mkr.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet och de stora satsningar som våra medlemmar gör. Men vi kan inte luta oss tillbaka. Framför oss ligger ett viktigt jobb att locka och utbilda nästa generations skidåkare och nya svenskar som ofta saknar en relation till skidåkning. Här har de mindre anläggningarna runt tätorterna i hela landet en viktig roll, säger Titti Rodling som är vd för SLAO.

Enligt SLAO åkte 1,9 miljoner svenskar utför den senaste säsongen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.