Annons:

SAS EuroBonus inför nya regler – ska leda till hållbart resande

I januari 2024 lanserar SAS EuroBonus Conscious Traveler, ett nytt belöningsprogram som gör det möjligt för EuroBonus-medlemmar att göra medvetna val när de reser med SAS - och bli belönade för det, enligt ett pressmeddelande.

Initiativet syftar till att göra det ännu enklare för SAS kunder att göra mer hållbara val genom hela kundresan – från att boka en biljett till att återvända hem, och stegen däremellan.

– SAS, tillsammans med flygbranschen, är på en resa mot en mer hållbar framtid, och vi bjuder in våra kunder att följa med oss i detta arbete. Tillsammans kan vi driva denna viktiga förändringsresa framåt genom att involvera hela ekosystemet av flygbolag, tillverkare, beslutsfattare, leverantörer samt resenärerna själva. Lanseringen av EuroBonus Conscious Traveler speglar denna verklighet och är ett bidrag till branschmålet om netto noll koldioxidutsläpp 2050 – kanske vår viktigaste resa hittills, säger Aron Backström, Vice President, Product & Loyalty på SAS i ett pressmeddelande.

I hjärtat av Conscious Traveler finns ett enda mål: att involvera våra kunder i resan mot nollutsläpp. Strategin fokuserar på att öka medvetenheten och motivera resenärer att välja hållbara alternativ oavsett vilken resa de är på.

SAS som företag fortsätter att minska sitt fotavtryck inom alla områden av resan, från att minska och återvinna avfall och minska vikten för alla produkter ombord till att fasa in nya, bränsleeffektiva flygplan, arbeta med flygtrafikledning för bränsleeffektiva rutter och genom att fokusera på utvecklingen av hållbara flygbränslen. Från och med den 1 december kommer SAS att övergå till att köpa biobränsle för alla personalresor.

– Genom Conscious Traveler-initiativet erbjuder vi våra passagerare en plattform för att aktivt visa sitt stöd och hjälpa SAS på vår resa mot en mer hållbar framtid. Genom att välja mer medvetna alternativ bidrar de inte bara till att minska sitt eget koldioxidavtryck utan får också välförtjänta belöningar för sitt engagemang, tillägger Aron Backström.

Som ett resultat av lanseringen av EuroBonus Conscious Traveler kommer SAS att upphöra med klimatkompensationen till EuroBonus-resenärer. Istället för att kompensera efter att flygningen har ägt rum, anser SAS att flygindustrin måste fokusera på att minska de totala utsläppen. Detta innebär att öka produktionen av hållbara flygbränslen, vilket för närvarande är mycket kostsamt, och annan ny teknik som möjliggör ett mer hållbart flygande från början. SAS kommer att avstå från klimatkompensation från och med den 1 december 2023 och istället återinvestera i att belöna EuroBonus-medlemmar som deltar i resan mot ett mer hållbart resande genom programmet Conscious Traveler.

HUR DET FUNGERAR

Genom att genomföra tio eller fler medvetna steg under ett kalenderår kommer EuroBonus-medlemmar att kvalificera sig som en medveten resenär och få tillgång till en mängd olika belöningar. Dessa steg kommer att inkludera, men inte vara begränsade till:

Lära sig mer om hållbart flygbränsle

Köpa biobränsle

Donera EuroBonus-poäng till välgörenhet

Köpa medvetna produkter i SAS EuroBonus shop för att minska ditt fotavtryck hemma

Minska matsvinnet genom att förbeställa eller välja bort måltider

Välj mer hållbara alternativ under hela resan – även på destinationen

Mer information om belöningen kommer att avslöjas vid lanseringen i början av 2024. 

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024