Annons:

SAS nya ägare köper 50 nya plan och investerar i SAF-producent

Flygbolaget Air France-KLM som är ny delägare i SAS har som mål att år 2028 förnya 64 procent av den totala flygplansflottan för att minska koldioxidutsläppen. För att nå målet placerade bolaget nyligen en order på 50 nya Airbus A350-plan. Dessutom har bolaget målsättningen att ha tio procent Sustainable Aviation Fuel (SAF) i tanken till 2030, och väljer därför nu att ytterligare investera 4.7 miljoner USD i hållbart flygbränsle genom DG Fuels enligt ett pressmeddelande.

– Branschen befinner sig just nu på en omfattande förändringsresa med ny teknik och bränslen som möjliggör den hållbara omställningen. Redan inom några år kommer vi se elflyg på kortare sträckor. Det är något  som inte kommer vara möjligt för långdistansflyget, där man istället behöver minska utsläppen genom att investera i mer bränslesnåla flygplan. Det är precis vad vi gör nu, säger Maria Hagelberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor för KLM i Norra Europa i ett pressmeddelande.

De nya A350-planen kommer att ersätta dagens långdistansflotta och är ett viktigt steg för att nå företagets hållbarhetsmål att minska koldioxidutsläppen med 30 procent per passagerarkilometer fram till 2030, jämfört med 2019. De nya planen använder 25 procent mindre bränsle eftersom de är byggda med lättare material, bland annat 53 procent komposit och 14 procent titanium.

Kommentarer är stängda.