Annons:

Shiba Inu Kurs: När är det bäst att köpa SHIB?

Vill du tjäna på Shiba Inu-handel? Det är inget problem. Allt du behöver göra är att köpa SHIB när Shiba Inu-priset är lågt och sälja SHIB när priset är högt. Skillnaden är ren vinst. Spara den tills du har råd med den Lamborghini du har lagt ögonen på.

Det låter lätt, eller hur? Men om det vore så enkelt skulle alla göra det. Att göra vinst är inte alltid enkelt – särskilt inte i den instabila kryptovalutavärlden. Marknadens volatilitet skickar SHIB-priset upp och ner som en jojo. Det stiger till nya höjder och rasar till nya dalar oförutsägbart, utan förvarning eller uppenbar orsak. När du köper Shiba Inu kan förra veckans köp på 500 € vara värt 2 500 € i dag – eller 100 €.

Dagshandel är glamoröst, men det är svårt att tajma marknaden. Att köpa och sälja enligt förutsägelser om den snabbt förändrade Shiba Inu-växelkursen förvirrar även de mest seriösa professionella investerarna. 

SHIB:s värde kan förändras dramatiskt till följd av den globala marknadsdynamiken, spekulationer om internationella regeländringar, tweets från miljardärer och många andra faktorer. Att tajma marknaden skulle vara svårt om vi kände till alla påverkansfaktorer, och det gör vi sannerligen inte. 

Om du undrar varför nästan alla dagshandlare förlorar pengar på lång sikt är det just därför.

Ett skämt om ett skämt

2013 skapade programvaruingenjörerna Jackson Palmer och Billy Marcus en kryptovaluta kallad Dogecoin. Myntets logotyp baserades på en populär meme med bilden av en shiba inu och det medvetet felstavade ordet ”doge”.

Ingen förväntade sig att Dogecoin skulle bli en seriös kryptovaluta eller en bra investering. Det var ett skämt, en parodi på Bitcoin.

Men priset steg och folk tjänade pengar, och inom kort var kryptomarknaden full av memecoins.

År 2020 skapade en person eller grupp som kallas Ryoshi en parodi på Dogecoin och kallade den Shiba Inu. Ryoshi förklarade det nya myntet storslaget som ”Dogecoin-dödaren”.

SHIB var unikt redan från början. Ryoshi skapade 1 kvadrillion mynt och låste 50% av dem i Uniswap. Ryoshi skickade de återstående 500 biljonerna mynten till Ethereums skapare Vitalik Buterin.

Buterin donerade mer än 50 biljoner SHIB – värt mer än 1 miljard dollar vid den tidpunkten – till Indiens COVID-Crypto Relief Fund.

Den 1 januari 2022 gav Kriptomat 2 022 SHIB-mynt till varje registrerad kund. På den tiden kunde man för 20 € köpa 1 miljon SHIB, så gåvan var mest symbolisk. Men Shiba Inu hade stigit i pris från 0,00000607 € i slutet av september 2021 till en all time high på 0,00005704 € den 3 november – ett hopp på cirka 9400% på bara några veckor. Allt verkade möjligt.

Shiba Inu har förblivit populär bland kryptoinvesterare. Det är möjligt att köpa mycket SHIB för väldigt lite pengar, och om priset stiger igen kan avkastningen bli enorm.

Det är inte konstigt att Shiba Inu konsekvent har dykt upp på listan över de 20 mest aktivt handlade kryptovalutorna.

Investera i Shiba Inu

Branschobservatörer är splittrade när det gäller memecoins. Mynt som Shiba Inu brukar inte förknippas med DeFi-appar eller samlingsbara NFTs eller andra projekt. De skapas helt och hållet för spekulanter och investerare.

Det har dock uppstått en gemenskap kring SHIB och ett rikt ekosystem som stöder ytterligare två kryptovalutor och mekanismer för byte och satsning. Gemenskapsmedlemmar – ShibArmy – är aktiva när det gäller att styra ekosystemets framtid, välja ut välgörenhetsorganisationer att stödja och bygga upp nya applikationer som ska köras på Shiba Inu.

Många investerare tycker att det extremt låga priset på SHIB-mynt är tilltalande. Med några tusen euro kan de äga 1 miljard SHIB. Om priset skulle stiga till 0,01 € (eller till och med 0,001) skulle dessa tusentals euro växa till miljoner.

Lära av det förflutna

Tänk om du hade köpt Shiba Inu för en månad sedan eller för ett år sedan? Om du hade investerat 100 € i SHIB, vad skulle du ha haft nu?

Nyfiken? Kolla in Kriptomats tänk-om-kalkylator som utför beräkningarna utifrån data som uppdateras dygnet runt. Kalkylatorn kan berätta exakt hur mycket din investering på 100 € skulle vara värd idag med hjälp av faktiska historiska data.

Kalkylatorn visar det aktuella värdet av en investering på 100 € för någon av de över 350 kryptovalutor som finns till salu hos Kriptomat.

Kalkylatorn visar att oavsett kortsiktig volatilitet har kryptoinvesteringar gett betydande långsiktig avkastning.

Ett bra sätt att dra nytta av långsiktiga uppåtgående trender är att använda Kriptomats funktion för återkommande köp som låter dig ställa in ett schema med regelbundna köp på vecko-, tvåveckors- eller månadsbasis. För priset av en daglig kopp Starbucks kan du sakta men säkert bygga upp din kryptoportfölj till stöd för långsiktiga mål som pensionering, köp av egendom eller betalning av en dyr universitetsutbildning.

Slutsats

Miljontals dagshandlare kan vittna om att ingenting är lätt när det gäller att förutsäga marknadens toppar och dalar i kryptovärlden. Faktorer som påverkar Shiba Inu-växelkursen är för många och oklara för att kunna spåras.

Volatiliteten gör livet svårt för dagshandlare, men effekterna är små jämfört med långsiktiga prisutvecklingar för Shiba Inu. 

Det finns inget som är säkert när det gäller kryptoinvesteringar, men många lyckliga medlemmar av ShibaArmy har lyckats genom att betrakta sina kryptobestånd som en långsiktig investering.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Kommentarer är stängda.

Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022