Annons:

Annons:

Slovenien – bästa destinationen för hållbar turism

Slovenien har utsetts till bästa resmålet för hållbar turism av tidningen National Geographic.

Utmärkelsen World Legacy Awards delas ut till destinationer och reseföretag som arbetar aktivt med att bevara och skydda den lokala platsens miljö, befolkning och natur.

Årets pris går alltså till Slovenien med motiveringen att landet ”är en god förebild när gäller miljöskydd och skydd för natur- och kulturarv”.
Sloveniens huvudstad Ljubljana utsågs dessutom i fjol till världens grönaste huvudstad av Europeiska unionen.

Även lyxresorten North Island på Seychellerna som arbetar med att skydda och bevara marinlivet, Cayuga Collection som har ekovänliga boenden i Costa Rica och Nicaraguas regnskogar samt Santa Fe med sina 100-åriga marknader fick ta emot National Geographics utmärkelse World Legacy Awards

En kommentar

  1. Kent Larsson: Slovenien har mycket att erbjuda och är definitivt värt ett besök. Slovenien är verkligen värt ett besök. Nyss hemkommen efter en vistelse där är vi emellertid förvånade over att källsortering av sopor inte var introducerat i en av de populäraste turistorterna längs med deras korta kuststräckan. Glas, metal och alla dryckesförpackningar i plast gick i samma sopsäck. medan komposerbart hade ett separate kärl. Många turister innebär framförallt en betydande mängd PET flaskor och aluminium burkar för öl som inte har något retursystem eller separate insamling. Kanske man missade den detaljen när man delade ut utmärkelsen.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Inside Sales Representative
Sista ansökningsdag:
4 oktober 2018
Projektledare grupp & konferenser till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Business Travel Consultant till Hogg Robinson Group (HRG)
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Affärsreserådgivare till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018