Annons:

Stena Line storsatsar på passagerartrafiken mellan Halmstad och Grenå i sommar

Reserestriktionerna har lättats och allt fler reser med färja mellan Halmstad och Grenå. Inför juli månad har bokningstrycket ökat med hela 135 % jämfört med föregående pandemiår. Stena Line väljer därför att storsatsa på passagerartrafiken i sommar. Utökad turlista med helgturer, Stena-bussen för fotpassagerare och dagsturare är några av satsningarna som ska locka ännu fler att resa i kölvattnet av pandemin.

Färjerederiet Stena Line startade linjen mellan Halmstad och Grenå i Danmark den 1 februari 2020 med höga ambitioner för både gods- och passagerartrafiken på den nya linjen. Under det senaste pandemiåret har godstrafiken rullat på och ökat med mer än 15 % samtidigt som passagerartrafiken har lidit av reserestriktioner mellan de två länderna som en följd av pandemin. Men i takt med att reserestriktionerna lättats både på den danska och den svenska sidan har både resandet och bokningarna ökat, i juli med hela 135 % jämfört med föregående år. Det är främst danskarna som ligger bakom bokningsökningen och står för cirka hälften av alla bokningarna i sommar, men även tyskar, holländare och svenskar väljer Halmstad-Grenå. Stena Line väljer därför att storsatsa på sommarens högsäsong på linjen.

– Sommarmånaderna juni, juli och augusti är högsäsong för Stena Lines passagerartrafik och då reser cirka hälften av alla passagerare med oss ett normalt år. Nu har bokningarna äntligen börjat ta ordentlig fart och vi känner att vi vågar satsa ordentligt på årets högsäsong med både lördagsavgångar som är anpassade för passagerare och fortsatta dagsturer för fotpassagerare, säger Julia Kronberg, Reseansvarig på Stena Line.

Från och med lördagen 3 juli utökar rederiet med ytterligare sex avgångar per vecka och seglar nu 28 avgångar per vecka under juli månad, inklusive lördagsavgångarna. I början av juni återlanserade Stena Line Stena-bussen från Centralstationen och möjligheten för fotpassagerare att resa med färjan, över dagen eller för att stanna i Danmark. Rederiet har nu beslutat att förlänga det under hela sommaren, det vill säga augusti ut.

– Vi startade bussen och välkomnade fotpassagerare ombord i början av juni och efter en månad har det visat sig vara rätt beslut. Det finns ett stort intresse bland Halmstadsborna för att komma ut och resa, njuta av solen, havet och prisvärd shopping ombord på Stena Nautica, säger Julia Kronberg.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024