Annons:

Annons:

Stordalen köper konstverk för 6 Mkr till At Six

Listan är lång på de välkända konstnärer som är representerade kring Brunkebergstorg, Julian Opie, Olafur Eliasson, Dawid, Richard Long, designkollektivet VÅR och Jaume Plensa, som har en utställning på Djurgården under sommaren, för att nämna ett fåtal. Nu blir även den österrikiske konstnären Franz West representerad kring Stockholms nya mötesplats i form av verket Verkehrtes T eller Upp-och-nervänt T på den populära takparken Stockholm Under Stjärnorna, enligt ett pressmeddelande.

Verken Franz West skapade under sin livstid är både lätta att ta till sig och på samma gång har de en djupt filosofisk meningen. Med abstrakta, storskaliga verk tillförde han en unik punkestetik och humor till den samtida konstvärlden. Verkehrtes T, det upp-och-nervända T som nu står uppe på Stockholm Under Stjärnorna kan uppfattas provocerande på håll men får en annan, mer kontrastrik, tolkning ju närmare betraktaren står. Utan referenser till klassiska verk arbetade Franz West oftast i ovanliga material, Verkehrtes T är skapad i aluminium som målats i en ljusblå färg.

“I publika ytor som hotell eller restaurangmiljöer kommer gäster främst för andra upplevelser än de konstnärliga, därför väljer jag konst som är en ögonöppnare, som är oväntad. Det är så mycket som är spännande på de platser dit jag väljer konst att konsten i sig behöver tillföra något, skapa ett värde i sig.” säger Sune Nordgren i en kommentar.

Stockholm Under Stjärnorna är 1200 kvadratmeter takpark med intryck genom musik, mat, dryck, bio och aktiveringar som har fått stockholmare och hitresta gäster att att vallfärda till Brunkebergstorg. Med Franz Wests verk tillförs en dimension till upplevelsen som är okonventionell i restaurangmiljöer. Verkehrtes T som är inköpt av Sune Nordgren till Petter Stordalens Strawberry Art & Design för ett antal år sedan och är idag försäkrad till $650.000 har här verkligen funnit sin rätta plats.

FAKTA OM STOCKHOLM UNDER STJÄRNORNA
Stockholm under stjärnorna är 1200 kvadratmeter takpark mitt i centrala Stockholm med utsikt över takåsar och Saltsjön där två barer och en streetfood-restaurang samsas. Stockholm Under Stjärnorna är en hela dagen-destination med kultur, konst och musik i fokus som tar uttryck i dagsfester och kvällsevents, spelningar och utomhusbio, konstutställningar och gruppträning samt servering från morgon till kväll. Inspirationen hämtas från festivaler och parkliv, ambitionen är att skapa en internationell och

FAKTA OM URBAN ESCAPE STOCKHOLM
At Six är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Fem fastigheter, fyra gator och två torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster, i regi av AMF Fastigheter.

Kommentarer är stängda.