Annons:

Svenska turister ej drabbade av jordbävningen i Marocko

Resenärer från Sverige som befinner sig i Marocko är oskadda efter fredagskvällens jordskalv, uppger resebolag med kunder i området, enligt Omniekonomi.

– Är man behov av rescue flights (evakueringsflyg) så är det något vi har dialog med dem om, säger Charlotte Holmbergh vid Norwegian.

Flygbolaget Norwegian tillhör de bolag som flyger reguljärt från Skandinavien till Marrakechregionen.

Kommunikationschef Charlotte Holmbergh på Norwegian var i kontakt med ledningscentralen vid lunchtid på lördagen, och jordbävningen hade då inte påverkat kommande flygningar.

– Vi har bara en flygning i dag, från Köpenhamn till Marrakech. Som det ser ut nu så kommer den att flyga enligt plan, säger Holmbergh.

Hon säger att Norwegian håller sig uppdaterat om läget, och att det verkar som om Marrakech flygplats är öppen för trafik.

– Vi förhåller oss till myndigheternas besked. Är man behov av rescue flights (evakueringsflyg) så är det något vi har dialog med dem om, säger Holmbergh.

Agadir i Marocko.

Resebolaget TUI har inga charterresor till Marocko och turistområdena Marrakech samt Agadir, men arrangerar turistpaket åt resenärer, enligt Laura Aaltonen på bolagets presstjänst.

– Det handlar om väldigt få resenärer, och vi har fått kontakt med samtliga som säger att de inte är direkt drabbade, säger Aaltonen.

De flesta befinner sig i eller i trakterna omkring Marrakech och Agadir.

TUI följer utvecklingen och Aaltonen säger att flygplatsen i Marrakech är öppen för trafik vid lunchtid på lördagen.

Hon säger också att bolaget fortlöpande har kontakt med resenärerna för att se om de behöver assistans, men att det för närvarande inte har varit aktuellt med akuttransporter från landet.

Detta gäller även de finländska resenärer som befinner sig i Marocko och som har TUI som researrangör, enligt kommunikationsdirektör Laura Aaltonen.

Även resebolaget Ving har haft kontakt med de fyra resenärer som befinner sig i området.

– Vi talade med dem vid midnatt och även på lördagsförmiddagen. Samtliga var välbehållna. De ska nu resa hem, enligt deras tidigare resplaner, säger kommunikatör Charlotte Hallencreutz på Ving.

Inte heller Ving har några charterresor till regionen för närvarande.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna