Annons:

Taxi 020 först ut med vätgasbilar

Taxi 020 blir första taxibolaget i Sverige som börjar använda sig av vätgasbilar. Bilar som drivs med vätgas släpper bara ut vatten och är ett steg mot att nå de miljömål taxibranschen har satt upp – att bli helt fossilfritt 2025.

Taxi 020, som är en del av Cabonline Group, ingick förra veckan ett avtal med Hyundai om tre stycken ix35 Fuel Cell-bilar, vätgasbilar. Bilar som drivs med vätgas släpper bara ut vattenånga och är därmed ett steg i rätt riktning mot ett minskat klimathot. Taxi 020 införskaffar också fem elbilar.

– Om vi genom ett aktivt miljöarbete kan sänka våra utsläpp och bidra till en positiv inverkan på miljön är det fantastiskt bra, säger Frederick Scholander, marknadschef och informationsansvarig på Taxi 020 i ett pressmeddelande.

Satsningen blir en del av projektet nollzon.se. Det är ett projekt som används av företag som innebär att de får förtur till eltaxibilar till och från företagsadressen.

Taxi 020:s vätgastaxibilar kommer framför allt utgå från Arlanda där det finns en tankstation för vätgas. I dagsläget finns det bara tre tankstationer för vätgas i Sverige, de två övriga i Göteborg och Malmö.

Tanken är att bilarna ska sättas i drift under våren i hela Stockholmsområdet.

2 kommentarer

  1. Charlie Lagerberg: Grattis! Bra jobbat . Charlie Lagerberg
  2. Anki: Bra där