Annons:

Annons:

Tips på hur du kan få långa transittider att kännas kortare

Att resa är verkligen en fantastisk förmån, men det är oftast målet du är ute efter själva resan i sig är sällan så fantastisk. Bäst är om man lyckas hitta ett direktflyg eller om det är lagom tajt mellan landning och nästa flyg. Det är inte ofta som det fungerar riktigt så bra, oftast är det långa transittider på flygplatser. Även om många flygplatser numer erbjuder en del underhållning är det sällan något man själv hade valt.

Om den som reser en del skulle lägga ihop alla timmar som spenderas på flygplatser skulle det kunna utgöra en resa i sig. Att göra något vettigt av den tiden istället för att halvsova sittandes på en obekväm bänk gör väntetiden både kortare och roligare.

Nyttja gratis wi-fi

Så gott som alla flygplatser har gratis wi-fi vilket är riktigt smart att nyttja för att underhålla sig. Spara nedladdat material till själva flygningen för att inte ha slut på underhållning innan du är framme. Har du tillgång till nätet kan du uppdatera dig på sociala medier och kanske få lite sympati på ett inlägg om hur tråkigt du har. Om du känner att du har turen med dig kanske du lyckas dryga ut reskassan genom att spela på Casino på nätet.

Få upp pulsen för att kunna sova bättre och minska risken för propp

Flygplatser erbjuder ofta stora ytor och gott om trappor, nyttja dessa för att få upp lite puls genom att nyttja det som bjuds. Du kan springa upp och ner i trapporna, gör lite gymnastik i ett avskilt hörn eller ta en powerwalk igenom hela den yta som erbjuds. Motion gör det lättare att sova när du väl sätter dig på nästa flyg, att sitta och göra ingenting kommer inte att göra det lättare att sova bort en del av flygtiden.

Om du får fart på blodgenomströmningen kan det också hjälpa till att minska risken för en blodpropp. Det kanske inte räcker med att motionera på flygplatsen, men tillsammans med andra tips som att röra på fötterna och att använda stödstrumpor kan det hjälpa.

Fixa hygienen och få extra energi

Ett enkelt sätt att bli rejält uppfriskad och kännas sig fräsch under en långflygning är att tvätta ansiktet och att borsta tänderna. Packa ner en liten tandkrämstub (tänk på att du inte får ha större förpackning än 100 ml) och en tandborste i handbagaget så kan du snabbt fräscha upp dig när tid ges.

Att packa ner en liten handduk för att torka av ansikte händer och armar är också ett enkelt sätt att fräscha upp sig halvvägs fram. Det kan vara extra aktuellt om du tar fasta på tipset här ovan och motionerar en sväng, att sätta sig svettig på nästa plan är inget trevligt för någon.

Byta underkläder som t-shirt, strumpor och trosor/ kalsonger är också ett lätt sätt att fräscha upp sig och få lite en känsla av energi inför nästa flight. Det är också lätt att få ner i handbagaget då det knappt tar någon plats. Den som bytt om på en trång flygplatstoalett vet att det tar lite tid och kräver en del akrobatik, vilket är ett bra sätt att fördriva tid och få lite gymnastik.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.