Annons:

Annons:

Trump i sitt tal i natt: Alla resor från Europa stoppas

USA inför ett inreseförbud från Schengenområdet i 30 dagar från och med fredag, säger president Donald Trump i ett extrainsatt tal till nationen. – Efter att ha konsulterat regeringens smittskyddsexperter har jag beslutat att införa flera allvarliga, men nödvändiga, åtgärder för att skydda alla amerikaners hälsa och välbefinnande, säger han.

Han antyder i talet att smittan kom till USA från Europa och säger att ”EU har misslyckats med att vidta samma försiktighetsåtgärder (som USA red.anm)”.

Det finns vissa undantag från reseförbudet, bland annat amerikanska medborgare som genomgått ”lämplig screening”. Eftersom det endast berör Schengenområdet undantas även exempelvis Storbritannien.

En kommentar

  1. Jack: Varför hetsa upp sig över detta Coronaviruset. Folk får ju jämnt och ständigt massa virus. De som dör hade ju allt som oftast ändå snart dött av något annat virus. Det dör ju alltid personer av olika virus men vi läser inte om dem i media.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.