Annons:

Annons:

Turismens globala återhämtning kan dröja till 2023

Turismen i världen väntas vara återhämtad tidigast 2023, enligt en FN-rapport. Orsakerna är bland annat reserestriktioner, försvagade ekonomier och långsam begränsning av smittspridningen.

Bakslagen för den internationella turismen under pandemin väntas skapa BNP-förluster på över 4 000 miljarder dollar, motsvarande 34 000 miljarder kronor, under 2020–2021.

Under 2020 orsakade direkta och indirekta effekter från den branta nedgången i turismen förluster om tusentals miljarder och en liknande nedgång kan ske i år.

Turismen väntas dock återhämta sig fortare i länder med hög vaccinationsgrad.

En kommentar

  1. Erik: Ganska logiskt att länder med högre vaccinationsgrad kommer återhämta sig fortare. Det är Europa och möjligtvis USA som kommer återhämta sig under 2022. Asien kommer dröja längst förmodligen. För de saknar strategi, och dessutom är det så många människor som lever "utanför samhället" i dessa länder. Thailand är det enda land i Asien som hade en uttalad plan för att öppna turistöarna. Inget annat land i Asien har haft någon sådan plan.
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.