Annons:

Annons:

USA:s största resemässa ställs in

IPW 2020 är en av världens största resemässor. Den arrangeras varje år på olika platser i USA, årets mässa skulle ägt rum i Las Vegas. Årets mässa skulle ägt rum den 30 maj till den 3 juni, men nu har man alltså beslutat ställa in mässan. Målet är att genomföra mässan 2021. Nästa vecka ska man komma med förslag och beslut hur årets utställare och besökare ska kompenseras.

Så här skriver Johnny Gardsäter, ordförande i Discover America Sweden, i ett mejl till Travel News:

”IPW 2020 som är den ledande internationella resemässan till USA och skulle gå av stapeln 31 maj – 03 juni i Las Vegas är nu inställd.

IPW är en årlig resemässa som genererar ett värde motsvarande 5,5 miljarder dollar i framtida resor till USA. Det är en nationell mässa där amerikanska reseutställare träffar reseköpare och media från över 70 länder för att marknadsföra sina produkter, förhandla framtida affärer och bygga relationer. IPW ‘s syfte är att öka antalet internationella besökare och visa världen det bästa av vad USA har att erbjuda.

Vi är ledsna över att omständigheterna runt coronaviruspandemin, globala reserestriktioner, minskningar av tillgängliga flyg, obligatorisk social distansering och order om att stanna hemma har gjort årets evenemang omöjligt att genomföra.

Även om utmaningarna vi har just nu känns i alla delar av världen, är det uppenbart att resebranschen drabbats särskilt hårt. Det är otroligt synd att årets IPW inte ger oss möjlighet att mötas och skapa en väg framåt tillsammans.

Tills dess att vi kan mötas igen ska vi hålla kontakten och förbereda oss för framtiden så gott det går.”

Johnny Gardsäter, ordförande i Discover America Sweden

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.