Annons:

Annons:

Vaccineffekt börjar märkas – krav på sommarbesked

Vaccineringen har kommit i gång och vaccinpassen håller på att bli verklighet i EU men läget inför de svenska semestrarna är fortfarande osäkert, skriver DN.

De utländska turisterna tycks utebli även i år och Jonas Siljhammar, vd på Visita, säger att besöksnäringen får förlita sig på ”svemestrare”. Enligt honom behövs det nu tydliga besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

– Sommaren närmar sig och ännu saknas handfasta beslut.

TV4 Nyheterna rapporterar att de geografiska variationerna är stora men att en ”vaccineffekt” har börjat märkas. Bland annat har många äldre redan bokat hotellrum på Österlen.

4 kommentarer

  1. Vera: Vaccinettekt börjar märkas,och det närmar sig snabbt even sommaren. Vaccinpaset som dem flesta länder kräver se som flygbolaget dröjer i evigheter här i Sverige. Många andra EU länder har redan utformat sin vaccinpaset. Varför är Sverige inte lik Danmark,Israel m.m.Sorglig någ är det bara mycket prst om detta ,utan att det händer något.
  2. Erik: En mer maktfullkomlig människa än herr Siljhammar får man nog leta efter. Han verkar inte, trots att det nu gått mer än ett år sen det började, inse att alla måste hjälpa till och att alla sitter i samma båt. Han tror och tycker att restaurangbranschen ska vara undantagna allting. Hans konstanta krav till regering och myndigheter om att ditten och datten måste upphöra NU och att allt som gjorts hittills bara är skit, visar på rätt usel attityd gentemot myndigheter. Han kanske skulle försöka vara lite mer ödmjuk än att hela tiden kräva saker.
  3. Medborgare: Viruset struntar högaktningsfullt i vad folk och fä tycker och anser.Det är den verklighet vi har att förhålla oss till.Inte krav,förhoppningar och önskemål.
  4. Vera: Du medborgare ,det är slit snål vad ,du säger.Myndighetena hade kommit ut med information om coronapass ,redan för flera månader tillbaka,utan,att dem har någon amning, hur denna ska utformas.Man kann inte påbörja något ,som man sedan inte kann ,eller vet utforma.Det är gemensam EU beslut ,där det var närvarande even Svens minister för digitalisering.Konstig någ börjar alla E U länder redan ha på plats dem,men inte Sverige.Even om du inte ska resa ska du inte kunna ens till fotbollsplan utan vaccinpaset.
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.